“Рускій блок” відновлюватиме у Харкові пам'ятник Сталіну. Промосковська істерія вказує суть кремлівської ідеології

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 27.07.2007 18:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3525

Харківський лідер “Руского блоку” Макаров ініціював відновлення у місті пам'ятника Сталіну.

"Відновлення пам’ятника Сталіну, яке ініціює харківська філія "Російського блоку", - межує з втратою почуття реальності”, - заявив представник "Правиці", голова Харківської обласної організації Української народної партії Василь Третецький.

Так політик прокоментував заяву чільника харківського відділення "Російського блоку" Геннадія Макарова, що Йосипу Сталіну, який мовляв, об’єднав українські землі, необхідно відновити пам’ятник в Коломаці, який 1956 року знесли самі місцеві жителі.

«Проросійські організації України втрачають почуття реальності від тотальної українофобії”, - наголошує політик. Він висловив здивування, як „в один день представники „Російського блоку на Харківщині примудрилися з хрестами закликати віруючих не святкувати 320-ліття обрання гетьманом Івана Мазепи, оскільки, мовляв, він підданий анафемі московською церквою, а вже наступного дня -- ініціювати встановлення в Коломаці пам’ятника Йосипу Сталіну, який закатував тисячі священників”.

За словами представника УНП, „той факт, що представники проросійських сил на одні акції беруть хрести та ікони, а не інші - портрети Сталіна - свідчить про втрату будь-яких ідеологічних орієнтирів”.

В боротьбі з незалежністю України "проімперські сили не цураються навіть заходів, які несумісні одне з одним, хоч в душі не вірять не в Бога, ні в Сталіна, а тільки в рублі від закордонних спонсорів" - підсумував Василь Третецький.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.