Залишки фосфору повернулися на завод-виробник. Забруднені грунти - українська проблема

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 30.07.2007 10:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3527

Потяг з жовтим фосфором проїхав територію Росії і знаходиться на території Казахстану, повідомляє ІТАР-ТАРС з посиланням на прес-службу Південного регіонального центру МНС РФ.

За словами представника відомства, потяг пройшов територію Росії згідго з затвердженим графіком і з відповідним гарантуванням безпеки.

"Кожен вантаж, що має певну специфіку, супроводжується за окремою схемою, якої строго дотримуються всі задіяні структури ", - відзначив він. У Казахстані фосфор на переробку прийме підприємство "Казфосфат".

Проте, як раніше повідомили в компанії, вони готові прийняти на переробку жовтий фосфор з місця аварії, але не "грунт, забруднений цією речовиною".

Як повідомлялося раніше, жовтий фосфор транспортували з казахстанської станції Аса через Україну до станції Оклеса в Польщі. 16 липня в результаті аварії на перегоні Красне-Броди Львівської залізниці з 58 вагонів потягу перекинулися 15 цистерн з фосфором і шість з них загорілися. Під час пожежі хмара отруйних речовин поширилася територією близько 80 кв км. Із отруєннями продуктами горіння фосфору у лікані потрапило декілька сот осіб, в тому числі й діти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.