Цінова війна. Київська влада підвищує ціни на хліб і при тому бреше

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 31.07.2007 12:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3538

Антимонопольний комітет України не розглядає та не узгоджує питання підвищення цін на хліб в столиці і виступає проти необґрунтованого подорожчання хлібобулочних виробів.

Про це повідомив керівник відомства Олексій Костусєв у відповідь на заяви голови правління ВАТ «Київхліб» Петра Пархоменка, повідомляє прес-служба.

Нещодавно в низці засобів масової інформації знову зв’явилися заяви Пархоменка, що «ВАТ «Київхліб» узгоджує з Антимонопольним комітетом та Київською владою підвищення цін на дві товарні позиції — хліб «Український» і батон». За його словами, згідно розповсюдженої інформації, підвищення може скласти 20-25 копійок за одиницю товару.

Проте, як до Антимонопольного комітету, так і до Київського міського відділення Комітету не надходили матеріали ВАТ «Київхліб» щодо підвищення цін на хліб. Більше того, в Комітеті відсутні будь-які документи, які б підтверджували економічну обґрунтованість заявленого подорожчання хлібної продукції.

Якщо в столиці таки відбудеться підвищення цін на хліб, Комітет перевірить обґрунтованість та наявність підстав для таких дій.

«Мені не відомо, чи є у Київської влади розуміння необхідності підвищення цін на хліб, про що заявляє пан Пархоменко, але я точно знаю, що наразі під час виготовлення хліба використовується борошно минулорічного врожаю. Це адекватно вказує на відсутність підстав для перегляду цін на хліб. Ми однозначно проти необґрунтованого підвищення цін і не дозволимо цього, як і не дозволимо того, щоб будь-хто своїми безпідставними заявами, намагаючись прикритись Антимонопольним комітетом, розводив балачки навколо даного питання», - підсумував Олексій Костусєв.

Як відомо, в результаті оперативних розслідувань органів Антимонопольного комітету в червні ц.р., вартість масових «соціальних» сортів хліба було знижено до попереднього рівня. Зокрема, в Полтавській, Львівській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Тернопільській, Волинській та інших областях. В деяких випадках ціни знизилися до 20%, а підприємства почали виготовляти нові «соціальні» сорти хліба, більш дешеві, ніж аналогічні, що випускалися раніше.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.