Мороз з Януковичем перенесли шоу під куполом на наступний тиждень

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 31.07.2007 13:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3541

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз та Прем‘єр-міністр України Віктор Янукович узгодили вчора необхідність проведення наступного тижня позачергової сесії Верховної Ради України V скликання.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби парламенту з посиланням на зустріч Мороза та Януковича.

Як повідомляє прес-служба, для якісної підготовки до сесії дані відповідні доручення.

При цьому, як повідомляє прес-служба, засідання керівників депутатських фракцій у понеділок визнало доцільним перенести засідання позачергової сесії Верховної Ради V скликання на наступний тиждень.

Кабінетові Міністрів рекомендовано ретельно підготувати пропозиції, пов‘язані з рішенням Конституційного Суду України з приводу зняття обмежень на пільги громадянам.

Пропонується також розглянути проект Закону про внесення змін до Конституції, в якому, зокрема, передбачається скасування депутатської недоторканності і припинення тим самим передвиборних політичних спекуляцій.

Підготовлено до розгляду низку питань, у т. ч. щодо правового забезпечення оголошених Президентом виборів. (20.55, 30 липня)

Як повідомлялося раніше Михайло Чечетов (ПР) заявив, що 30 липня на президії політради ПР було прийняте рішення «про недоцільність проводити завтра, 31 серпня, засідання Верховної Ради і його не буде».

27 липня Голова Верховної Ради п’ятого скликання Олександр Мороз видав розпорядження про скликання позачергової сесії парламенту на 31 липня. Розпорядження видане у зв’язку з вимогою 179 народних депутатів про скликання позачергової сесії Верховної Ради п’ятого скликання. Згідно з розпорядженням, сесія повинна початися о 10 годині 31 липня.

Від “Аратти”: між тим, після добровільного зняття депутатських повноважень народними депуитатами від БЮТ та НУ та обнулення списків кандидатів у народні депутати від цих блоків, парламент, відповідно до Конституції став неправочинним, тобто втратив право на ухвалення будь-яких нормативних рішень.

Проведення зборів нардепів-більшовиків у залі засідань парламенту під назвою “позчергова сесія” не тільки не матиме жодних правових наслідків, а й прямо порушує тристоронню політичну угоду із врегулювання політичної кризи, підписану Президентом Ющенком, прм'єром Януковичем, Головою ВР Морозом.

Таке воно більшовицьке слово. Мабуть кепські справи у коаліціянтів із народною підтримкою, бо двічі повішати одну й ту ж локшину на одні вуха дійсно складно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.