Газпром не квапиться із цінами. Принаймні - публічно

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 1.08.2007 18:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3550

Російська сторона миттєво відреагувала на заяви українських очільників від ПЕКу. ВАТ "Газпром" вважає передчасними заяви чиновників України з прогнозами щодо можливих рівнів підвищення ціни на газ в 2008 р. до початку конкретних переговорів.

Таку заяву сьогодні в ефірі "Ехо Москви" зробив офіційний представник Газпрому Сергій Купріянов, коментуючи слова представників України про те, що вартість газу, який імпортується до країни, наступного року може зрости на 10%.

Він підтвердив, що переговори з цього питання заплановані на осінь 2007 р., але не назвав точних дат початку обговорень.

Купріянов нагадав, що протягом переговорів узгоджуватиметься тільки ціна на газ, обсяги постачань і умови транзиту зафіксовані на довгостроковій основі.

Напередодні міністр палива й енергетики України Юрій Бойко і його заступник заявили, що чекають в 2008 р. збільшення ціни на газ, що імпортується до країни, на 10%.

За словами Бойка, ціна на газ на 2008 р. остаточно не узгоджена. При цьому він зазначив, що переговори з російськими партнерами почнуться восени. Проте, заявив Бойко, "є всі підстави чекати, що підвищення ціни на 2008 р. не перевищуватиме рівня інфляції, тобто максимум 10% порівняно з нинішньою ціною".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.