СБУ процесуально підтверджує маштабну корупцію у держзакупівлях

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 2.08.2007 15:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3554

Розмір зловживань консалтинговими компаніями у сфері держзакупівель за I півріччя 2007 року становить близько 930 млн грн.

Цю інформацію підтверджує Департамент контррозвідувального захисту економіки держави СБУ, повідомила прес-служба Головного контрольно-ревізійного управління з посиланням на лист Департаменту СБУ.

ГоловКРУ України тісно співпрацює з правоохоронними органами щодо врегулювання ситуації, яка склалася у сфері державних закупівель.

Як нагадали у прес-службі, раніше ГоловКРУ було поінформовано СБУ, МВС, Комітет фінансового моніторингу, Генеральну прокуратуру про факти зловживань консалтинговими компаніями, розмір яких за I півріччя 2007 р. становить близько 930 млн грн.

«Департамент контррозвідувального захисту економіки держави СБУ у своєму листі зазначив, що інформація, яка надходить від регіональних органів Служби безпеки України свідчить проте, що викладені нами факти дійсно мають місце та набули загальнодержавного характеру», - йдеться у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, раніше в ГоловКРУ відзначили такі основні проблеми у сфері держзакупівель, як монополізація сфери оприлюднення інформації про торги, нав’язування учасникам незаконних угод, необґрунтовано високі ціни на послуги. Зокрема в цьому було звинувачене ТОВ «Європейське консалтингове агентство»

ГоловКРУ підрахувало, що орієнтовна загальна сума коштів, які сплачують учасники тендерів на користь консалтингових компаній за перше півріччя цього року становила близько 930 мільйонів гривень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.