На Донеччині хтось поцупив небезпечні отрутохімікати. Державні служби з цього приводу листуються

Автор/джерело -  © Остров



Дата публiкацiї - 6.08.2007 15:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3567

У селищі Красногорівка, біля м. Краматорськ, Донецької області, з складу сільгосппідприємства “Ясногоровське” поцупили близько 20 тонн отрутохімікатів.

Про це повідомив головний санітарний лікар Краматорська Василь Гончаренко.

«На складі зберігалося до 20 тонн отрутохімікатів, які були заборонені 30 років тому. 90 відсотків хімікатів вкрадено», - сказав Гончаренко.

За його словами, колишній радгосп «Ясногоровський» був визнаний банкротом і проходить процедуру ліквідації. У зв'язку з цим складські приміщення не охоронялися. Раніше ліквідатор підприємства намагався продати будівлю, розібравши її на блоки, але на продаж було накладено заборону.

На думку Гончаренка, отруту вкрали не для того, щоб безкоштовно утилізувати. «Вкрадена отрута обов'язково спливе де-небудь на ринках. Препарати можуть розфасувати як отрутопринаду й продавати, тому потрібно шукати, злодіїв», - відзначив Гончаренко.

В даний час санепідемслужба Краматорська готує листи на адресу прокурора міста і СБУ.

Від “Аратти”: як на нас - реакція посадовців аж надто дивакувата. Бо крадіжка будь-якого майна вже кримінальний злочин, а отрутохімікатів - то вже “тягне” на значно більше, ніж звичайна крадіжка. Отже, про це казати мав би прокурор, а не санлікар. Між тим, очевидно, славетні донецькі прокурори й не думають шукати когось, навіть “призначених вередюків”.

Цікаво, а представники донецького краю, які рясно обсіли “кабінетні потужності” у Києві, зокрема, у ГПУ, на це хоч якось зреагують?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.