Секретаріат Президента думає, що робити із “партизанами” Рудьковського

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 7.08.2007 17:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3579

Черговий інцидент на залізниці 6 серпня, коли вагони вантажного потягу зійшли з рейок на 125-му кілометрі ділянки Прокопівна –Старовірівка Південної залізниці, свідчить про те, що проблема безпеки на транспорті стала системною і потребує принципового вирішення.

Про це заявив заступник Глави Секретаріату Президента України Віктор Бондар.

Він наголосив, що керівництво Мінтрансзв’язку наполегливо демонструє свою неадекватність цим завданням.

Про це свідчить, зокрема, заява прес-служби Мінтрансзв’язку щодо зниження на 24,3 % кількості аварій на транспорті за 6 місяців 2007 року порівняно з відповідним періодом 2006 року. Бондар назвав це прикладом маніпуляцій зі статистикою та намаганням приховати реальний стан справ у галузі.

«Як відомо, факти – річ уперта, вони свідчать протилежне. За шість місяців 2006 року, коли наша команда очолювала Міністерство, на залізничному транспорті не було жодної катастрофи чи аварії. Натомість, тільки за липень 2007 року на залізницях України сталося дві катастрофи та низка серйозних інцидентів. Виглядає, що у Мінтрансі настільки захопилися пошуком показників ефективності нинішнього керівництва, що не помітили, як стали суперечити здоровому глузду», – заявив Бондар.

Він також нагадав, що за офіційною статистикою Мінтрансу, кількість ДТП за участю ліцензованого ним автотранспорту загального призначення скоротилась з 234 подій у 2006-му до 86 у цьому році. Водночас за повні сім місяців 2007 року смертність у цьому сегменті автотранспорту зросла на 1%.

«Спостерігаємо нонсенс. При скороченні майже утричі кількості ДТП, про що звітує Мінтранс, збільшилася кількість загиблих. Подібна «арифметика» свідчить або про некоректне використання статистичних даних, або про відверте їх фальшування», – підкреслив заступник Глави Секретаріату Президента.

На його думку, маніпуляції зі статистикою є для Миколи Рудьковського останньою надією утриматися на посаді. Однак варто усвідомлювати, що «фальсифікація показників загрожує безпеці мільйонів людей, які стали заручниками у схемах «комбінатора» від транспорту. Адже ситуація стає дедалі більш непрогнозованою і загрожує транспортним колапсом».

Бондар наголосив, що керівництво Мінтрансзв’язку не бажає помічати проблем. Це, зокрема, демонструють факти прокурорської перевірки діяльності Міністерства. В одному з документів прокурорського реагування Генеральної прокуратури України відзначається, що із численних відомчих перевірок стану профілактичної роботи на залізницях жодною «не виявлено суттєвих порушень».

Водночас упродовж першого півріччя 2007 року за результатами прокурорських перевірок у галузі порушено 345 кримінальних справ, з яких 183 вже направлено до судових інстанцій. За цей самий період задоволено 1030 протестів прокурорів, а за актами прокурорського реагування притягнуто до відповідальності 3052 посадовців, які працюють на транспорті.

«Настав час зупинити словоблуддя і перейти до жорстких професійних дій з наведення порядку на транспорті. І першим кроком до цього має стати відставка міністра транспорту», – акцентував Бондар.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.