Nokia і Siemens створять спільну компанію

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.06.2006 15:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=358

Два найпотужніших виробника засобів телекомунікацій Nokia і Siemens оголосили про намір створити об’єднану компанію з надання послуг мобільного і фіксованого зв’язку, повідомляється в поширеному сьогодні прес-релізі компанії Nokia.

Йдеться про об`єднання телекомунікаційних активів компаній і створення на їх базі спільного підприємства, яке отримає назву Nokia Siemens Networks.

Нова компанія з штаб-квартирою в Хельсінкі стане третьою за величиною телекомунікаційною компанією світу, другою - за величиною інфраструктури і послуг мобільного зв’язку і третьою - у сфері послуг фіксованого зв’язку.

Оборот компанії, в якій будуть зайнято близько 50 тис. співробітників, складе близько 15,8 млрд євро. Синергетичний ефект від об"єднання складе до 2010 р. близько 1,5 млрд євро.

Виконавчим директором компанії стане глава підрозділу Nokia Networks Business Group Саймон Бересфорд-Уайлі, а пост фінансового директора займе член правління Siemens AG Austria Петер Шенхофер. Завершення операції планується здійснити до 1 січня 2007 р.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.