Холодна війна-2. Росія готується бавитися у зоряні війни

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 8.08.2007 11:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3580

Нова система ППО п'ятого покоління значно потужніша за зенітні системи С-400, що поступають на озброєння, і здатна відбивати удари з космосу.

Про це заявив головнокомандуючий Військово-повітряними силами (ВПС) РФ генерал-полковник Олександр Зелін.

"Створюючи ЗРК С-400, ми виходили на усвідомлення вимог до наступного покоління засобів ППО - можна його назвати п'ятим поколінням. Компактніший, маневреніший, і, безумовно, з кращими характеристиками по нейтралізації повітряних засобів нападу", - повідомив журналістам головком, відповідаючи на питання, яка техніка нового покоління поступатиме на озброєння ВПС в майбутньому.

За словами Зеліна, принципово нових рішень в новій техніці практично немає і поліпшення характеристик відбуватиметься за рахунок вдосконалення елементної бази.

"З її впровадженням комплекси (ППО п'ятого покоління) бачитимуть далі, вище, швидше реагуватимуть, а відповідно, і дозволять вирішувати значно більший спектр завдань. Наприклад, відбивати удари з космосу", - відзначив головком.

Виходячи на нову елементну базу, додав він, російські виробники зменшують вагу техніки, роблять її маневренішою і мобільнішою, і захищеність її від поразки також буде підвищеною.

Кажучи про інші новинки, які можуть поступити на озброєння ВПС в найближчому майбутньому, генерал повідомив, що спільно з Індією РФ активно працює над створенням средньотранспортного літака, і "незабаром його вихід". Крім того, активно ведуться роботи по легкому транспортному літаку ІЛ-112, додав головком.
"зараз триває серйозна підготовча робота із перспективного авіаційного комплексу фронтової авіації (ПАК ФА) і перспективному авіаційному комплексу Дальньої авіації (ПАК ДА). Зовнішній вигляд майбутніх літаків тільки формується, вимоги сформульовані, і багато фірм наразі втілюють задуми льотчиків-професіоналів в життя. Виграє той, хто найповніше реалізує всі технічні завдання", - повідомив Зелін.

Колишній головком ВПС РФ Володимир Михайлов на початку березня повідомив, що єдина система зенітної ракетної зброї п'ятого покоління, яка розробляється, буде побудована на новітніх схемах.

Ця система, як планується, буде включати протиракетну, протиповітряну та протикосмічну оборону і розроблятиметься на КБ концерну ППО "Алмаз-Антей".

Як повідомлялося раніше, питання про розробку перспективних систем зенітної ракетної зброї ППО-ПРО п'ятого покоління і їхньої ролі у формуванні системи оборони, обговорювалося на виїзному засіданні військово-промислової комісії під головуванням першого віце-прем'єра РФ Сергія Іванова в НВО "Алмаз" 27 лютого.

Від “Аратти”: уважно відстежуючи кроки із мілітаризації “братнього сусіда” ми поки що не почули, від яких саме космічних сил має намір захищатися Росія, тобто яка планетарна система і якої зіркової системи вже визначена кремлівським керівництвом, як ворожа.

Між тим, гучні рапорти російського генералітету нам дещо нагадують. Зокрема, потуги погратися у зоряні війни керівництва СРСР. Багато аналітиків схиляються до думки, що саме ця забавка й розвалила “імперію зла” та звільнила люд від тюрми народів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.