Ракета, якою стріляли по грузинській РЛС виявилася російською

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.08.2007 14:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3585

МЗС Грузії оприлюднило перші дані експертів міністерства оборони країни про основні параметри скинутої 6 серпня на території Грузії керованої ракети.

Російський літак СУ-24

"За цими даними, скинута 6 серпня 2007 року на території Грузії ракета... російського виробництва, точніше це Радуга КН-58, тактична антирадарна керована ракета. Параметри ракети: довжина 4,8 метрів, діаметр - 0,38 метрів, вага - 640 кілограм. Ракета була оснащена капсулою зі 140 кілограмами тротилу (TNT/RDX). За стандартами НАТО скинута ракета є AS 11 Kilter", - сказано в повідомленні МЗС Грузії.

У документі також говориться, що постріл було здійснено з літака Су-24 російського виробництва, який залетів у повітряний простір Грузії з території Росії. "Слід зазначити, що літаків такого типу, а також вищезазначених керованих ракет на озброєнні Озброєних сил Грузії немає", - говориться в повідомленні МЗС Грузії, зробленому з посиланням на Міноборони.

Грузинські експерти разом з іноземними фахівцями продовжують розслідування факт порушення повітряного простору Грузії та бомбардування її території.

Грузинська сторона заявила, що в понеділок два літаки з російськими пізнавальними знаками вторглися в повітряний простір Грузії та здійснили ракетний обстріл РЛС в районі міста Горі.

У вівторок Росія висловилася за проведення негайного розслідування інциденту в зоні грузино-осетинського конфлікту для виявлення його організаторів.

"Переконані, що результати розслідування, а ми виступаємо за його негайний початок, виявлять справжніх організаторів і учасників цих вельми небезпечних ігор", - говориться в коментарі МЗС РФ.

Генштаб Росії категорично заперечує факт яких-небудь польотів російських літальних апаратів у вказаний час у повітряному просторі, прилеглому до території Грузії, підкреслюється в коментарі МЗС РФ.

"Риторика" Росії з приводу інциденту в зоні грузино-осетинського конфлікту збільшує напругу у відносинах між РФ і Грузією і її слід стримувати, заявив заступник помічника держсекретаря США у справах Європи та Євразії Метью Брайза.

За словами Брайзи, США все ще намагаються встановити причини інциденту, а також з’ясувати, чи є Росія відповідальною за інцидент, повідомляє Reuters.

"Звичайно, ми засуджуємо будь-який напад на суверенну територію Грузії. Ми не можемо сказати, хто і що тут зробив. У нас немає вказівок на те, що Грузія відкрила по собі вогонь. Це точно", - сказав чиновник.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.