В Україні заборонено прокат фільму Тарантіно «Хостел»

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 17.03.2006 17:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=36

У четвер, 16 березня, Міністерство культури і туризму України, врахувавши думку громадськості та експертної групи, заборонило кінопрокат фільму «Хостел», виконавчим продюсером якого є Квентін Тарантіно, режисером Елі Рот і якій викликав неоднозначну реакцію у середовищі європейських кінокритиків та громадськості.

Про це сьогодні на прес-конферції повідомив Дмитро Заруба - президент Всеукраїнської молодіжної хостел-асоціації, яка разом з іншими громадськими організаціями домагалася від Мінкультури заборони цього фільму.

За його словами, члени асоціації переконані, що демонстрація фільму є неприпустимою для кінопрокату, оскільки ця стрічка пропагує криваві вбивства, жорстокість, сексуальні збочення тощо. "Окрім того, вихід фільму на екрани негативно вплине на саму ідею створення молодіжних готелей - хостелів, які лише починають з’являтися в Україні, тому що жоден інвестор або власник готелю ніколи не схоче відкрити молодіжний готель після цього фільму, в якому хостели зображені як місце розпусти", - заявив Заруба.

От одна з рецензій на фільм: "Американські туристи подорожують Європою в пошуках сексуальних пригод, але в одному з містечок Словаччини є місце, де будь-які навіть найстрашніші фантазії можна втілити в життя. Саме там гріх зведено у культ, а смерть від болю - найкраща оплата за надані послуги... Вони стають жертвами злочинної банди, що катує і вбиває людей.

Яку ціну готові заплатити шукачі пригод за невідомість, і як далеко їх може завести інстинкт самозбереження?"


Хостел-асоціація була створена в Україні 2004 року. Вона пропагує розвиток молодіжного туризму через його поширення завдяки створенню мережі доступних за ціною молодіжних голтелей.

На сьогодні в Україні діє 9 хостелів - у Києві, Львові, Севастополі, Керчі, Черкасах.

Хостел-асоціація об’єднує 4,5 млн. оcіб в 96 країнах світу, до її мережі входить понад 7 тисяч молодіжних готелів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.