“Наша Україна” заявляє про початок більшовиками політичних репресій

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 13.08.2007 13:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3601

Блок НУ-НС заявляє, що рішення ЦВК про відмову у реєстрації БЮТ є відвертим політичним замовленням та проявом політичних репресій, які спрямовані на перешкоджання участі у виборчому процесі потужної демократичної сили.

“10 серпня 2007 року Центральна виборча комісія на своєму засіданні відмовила Блоку Юлії Тимошенко у реєстрації кандидатів в народні депутати через нібито неналежним чином оформлені документи.” - говориться у заяві Центрального штабу Блоку НУ-НС.

Нашоукраїнці наголошують, що названа офіційна причина - була лише формальним поводом, який прикриває справжню мету - недопущення до участі у виборах БЮТ.

“Проте навіть після уточнення всіх можливих даних, члени ЦВК від колишньої "антикризової коаліції" повторно проголосували за відмову у реєстрації виборчого списку БЮТ.” - говориться у заяві.

“Центральний штаб Блоку «НАША УКРАЇНА – НАРОДНА САМООБОРОНА» розцінює такі дії окремих членів ЦВК від Партії регіонів та її політичних сателітів, як порушення права громадян бути обраними до представницьких органів влади.” - наголошується у заяві Блоку.

Блок НУ-НС розцінює ці рішення ЦВК, як початок політичних репресій проти опонентів більшовицької коаліції.

“Ми заявляємо, що рішення ЦВК є відвертим політичним замовленням та проявом політичних репресій, які спрямовані на перешкоджання участі у виборчому процесі потужної демократичної сили і майбутнього партнера нашої політичної сили по демократичній коаліції у Верховній Раді України VI скликання – Блоку Юлії Тимошенко. Переконані, що подібні рішення суперечать принципам, на яких має базуватися робота органу, покликаного забезпечувати законність та прозорість виборчого процесу.” - підкреслюють у заяві нашоукраїнці.

Блок НУ-НС вимагає від ЦВК негайно припинити зловживання службовим становищем і зареєструвати списки БЮТ, попереджуючи, що наполягатимуть на кримінальній відповідальності членів ЦВК, які порушують чинне законодавство.

“Центральний штаб Блоку "НАША УКРАЇНА – НАРОДНА САМООБОРОНА" звертається до ЦВК із вимогою негайно зареєструвати Блок Юлії Тимошенко як суб’єкта виборчого процесу. Наголошуємо на кримінальній відповідальності, яка чекає на окремих членів ЦВК у випадку виявлення фактів зловживання службовим становищем та порушення закону при ухваленні рішення щодо відмови у реєстрації виборчого списку Блоку Юлії Тимошенко”. - говориться у заяві Центрального штабу Блоку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.