В Росії - скандальна справа пенсіонера-кілера. Мабуть скоро вибори

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.08.2007 18:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3607

У Ростові-на-Дону в день засідання Держради 29 червня був затриманий 88-річний ветеран війни, комуніст, що готував замахи на Президента Росії Володимира Путіна, першого віце-прем'єра РФ Сергія Іванова й інших осіб - “ворогів Радянської влади”.

Так назвав пенсіонер політиків, що прибули в Ростов.

29 червня засідання Держради РФ із питань профілактики правопорушень і забезпечення суспільної безпеки повинно було відбутися в конгрес-готелі “Don-Plaza”.

Як повідомляється в ЗМІ, літня людина сиділа на лавці біля готелю й запитала в перехожого: "Де тут засідають вороги Радянської влади?". Перехожий вказав на готель, а сам, як зразковий совєтський громадянин, поспішив доповісти про те, що трапилося, черговим федеральної служби охорони, що перебуває біля “Don-Plaza”, пише сайт “За Волю!”.

Як повідомляється, пенсіонера затримали. Відомо, що звали його Юрій Агєєв, йому 88 років, він ветеран війни, за переконаннями комуніст. У його портфелі знайшли пістолет “Парабелум” і п'ять патронів до нього, які ветеран зберігав всі післявоєнні роки, повернувшись із фронту. Об'єктами замаху для нього були насамперед Путін і Іванов, яких літній комуніст вважав основними винуватцями жалюгідного положення пенсіонерів і ветеранів у Росії.

ГУВС Ростовської області не повідомило подробиць про подію, пояснивши, що ветеран проходить психіатричну експертизу, а прокуратура порушила справу за фактами "загрози вбивства" і "зазіханню на життя державного діяча".

Разом із тим, надійшла інформація, що арештований комуніст помер відразу після затримання. І Прокуратура припинила кримінальну справу у зв'язку з його смертю. Ростовські журналісти організували незалежне розслідування обставин загибелі пенсіонера.

Від “Аратти”: як бачимо, російське ФСБ перейняло досвід СБУ часів Леоніда Деркача. Бо саме тоді була інспірована так звана “справа грибників” пенсіонерів-відставників похилого віку та комуністичних переконань, які нібито готували захоплення військових об'єктів, озброєнь із метою повалення Президента Кучми.

Як ви пам'ятаєте - ця скандальна справа, яка викликала у людей із адекватною психікою посмішку, активно роздмухувалася спецслужбою напередодні чергових виборів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.