Блок НУ-НС судитиметься з ЦВК. Через голосування на дому

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.08.2007 14:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3612

У Центральному штабі БНУНС вважають, що постанова ЦВК про порядок голосування на дому порушує чинне законодавство та права громадян.

“У нас негативне ставлення до постанови Центральної виборчої комісії, якою затверджена форма заяви щодо голосування на дому. ЦВК не виконала положення закону про внесення змін до закону про вибори народних депутатів. Воно передбачало, що голосування на дому є винятковою формою волевиявлення громадян і стосується тих виборців, які за фізичним станом не можуть в день голосування особисто прийти на виборчі дільниці”, - сказав в коментарі заступник голови штабу Блоку з юридичних питань Микола Оніщук.

Як відомо, Центральна виборча комісія затвердила форму заяви про надання права голосування вдома на виборах до Верховної Ради 30 вересня.

“Натомість рішення ЦВК дозволяє проводити голосування на дому, яке, як відомо, не є таємним, при чому - проводити без зазначення причин, чому саме людина голосує на дому, - зазначив він. – Тим самим порушуються права інших виборців, оскільки окремі категорії громадян, голосуючи дома, матимуть перевагу над тими, хто прийде на дільниці”.

“Широке тлумачення можливостей голосування на дому унеможливлює забезпечення кожного такого голосуючого скриньками, а також - у окружних виборчих комісій не буде необхідної кількості членів, які мають бути присутніми на дому під час голосування”, - наголосив Оніщук.

“Ймовірно, Блок буде оскаржувати у суді постанову ЦВК через її незаконність та не відповідність закону про вибори» ,- зазначив заступник голови штабу з юридичних питань Микола Оніщук.

Як повідомлялося раніше, за ліберальну процедуру виїздного голосування під час виборів виступали представники СПУ, яка, на сьогодні, має найнижчий рейтинг серед парламентських партій, і, за данними численних соціологічних досліджень, не долає прохідний ценз у 3%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.