Подвійний вибір громадянина: формувати владу чи іхати за кордон?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 14.08.2007 14:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3613

На дострокових парламентських виборах у закордонному виборчому окрузі працюватимуть 115 дільниць. Проте українцям, що залишать межі України за тиждень до виборів, МЗС не гарантує можливість проголосувати.

Найбільше виборчих дільниць закордоном діятиме у США, Росії та Німеччині, повідомило Міністерство закордонних справ України. За словами речника основного зовнішньополітичного відомства країни Андрія Дещиці, наразі у закордонному виборчому окрузі триває активна підготовка до позачергових виборів.

Представники українських дипломатичних місій, розташованих у 78 країнах, розпочали інформаційну кампанію з ознайомлення громадян України з тим, як вони зможуть проголосувати, перебуваючи за кордоном. Через листівки та інформаційні плакати, які поширюють у діаспорських центрах, вони розповідають українцям, як взяти участь у голосуванні, за законом, ставши на консульський облік до 22 вересня.

Проте як бути з громадянами, які виїхали з України після цього часу Міністерство закордонних справ не знає: «Відкріпних талонів немає, списки виборців будуть уже затверджені і внести в них зміни поки що не відомо як. Через те МЗС звернулося до ЦВК з роз’ясненнями, що робити з громадянами, які 26 вересня перетнуть кордон і захочуть голосувати», - повідомив Андрій Дещиця. При цьому речник МЗС додав, що це стосується громадян, які не стоять на консульському обліку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.