За правління більшовицького уряду громадяни збіднішали вдвічі. В середньому

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.08.2007 15:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3614

Попри запевнення Януковича, люди не відчули покращення нашого життя вже сьогодні.

Про це на своїй прес-конференції заявив лідер Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Юрій Луценко.

«Не дивлячись на улюблений коник Януковича – що, мовляв, уряд «проффесіоналів» вміє піднімати ВВП - реальні темпи росту ВВП знижуються. Ця тенденція відчутна протягом всього періоду діяльності цього уряду. І в липні ця тенденція підтверджується Держкомстатом», - зауважив Луценко.

«За правління помаранчевих урядів реальні доходи людей зростали більше, ніж на 20 %. При уряді Януковича ці показники впали вдвічі. Нині вони становлять лише 12,1 %. За останній рік шар масла, який українець намащує на хліб щоранку, вдвічі потоншав. Якби темпи зростання доходів і зарплат, які прослідковувалися за помаранчевих урядів збереглися, то мінімальна зарплата була б сьогодні більше на 68 гривень, а середня пенсія за віком - на 186 гривень».

За помаранчевих урядіва рівень безробіття падав, були введені мільйони робочих місць, - зазначив Луценко, - Сьогодні ж знову відбувається виток в минуле, тому що уряд не цікавиться, де і як наші люди заробляють на життя, тим самим стимулюючи їх від’їзд в Західну Європу або в Росії».

«Люди прекрасно розуміють, що уряд Януковича, який так захищає депутатську недоторканність і пільги, встановлює депутатам пенсію, яка становить 90 % від депутатської зарплати, а простим людям уряд пропонує ледве зводити кінці з кінцями. Українці мають пенсію в половину меншу від середньої зарплати по Україні, - заявив Луценко. - Кожен четвертий українець при уряді, які обіцяв покращення вашого життя вже сьогодні, живе за межею бідності».

«Окрім того, при уряді Януковича заборгованість з зарплати постійно зростає. Нині вона досягла майже мільярдної позначки, - заявив лідер Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Юрій Луценко, - Після свого «другого пришестя» у владу Янукович збільшив зовнішній борг України на 100 мільярдів гривень».

«Роздрібні ціни на нафтопродукти за період з 1 січня по 24 липня нинішнього року зросли на бензин А-76 майже на 10 %, на А-95 - на 20 %. В будь-якій країні це називається бензиновою кризою, це призвело би як мінімум до відставки віце-прем’єра з паливно-енергетичного комплексу чи міністра палива. У нас же уряд говорить лише про свої небачені успіхи, які справді ніхто не бачить», - наголосив Луценко.

«Гасло ж Януковича, що ріст зарплати має випереджати ріст цін - просто передвиборча брехня. У червні 2007 року в порівнянні з червнем поточного року ціни на продукти харчування зросли на 13 %, борошно - на 30 %, молоко на 19 %, фрукти та овочі - на 35%. Всі заходи, які уряд намагався вживати - не більше як безвідповідальна показуха», - підсумував Луценко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.