Президент Ющенко занепокоєний вибірковим ставленням ЦВК до учасників перегонів

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.08.2007 15:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3615

Президент України Віктор Ющенко переконаний, що проблема із реєстрацією кандидатів в народні депутати України від БЮТ є надуманою і знайде своє розв’язання у виключно правовий спосіб.

Про це він сьогодні заявив у Криму, відповідаючи на запитання журналістів.

На думку Глави держави, реєстрація списку БЮТ «не відбулася за другорядними ознаками». Ющенко відзначив, що ці ознаки «не можуть бути причиною відмови у реєстрації».

«Переконаний, що Центральна виборча комісія має цілком правову відповідь на проблему, яка виникла», – підкреслив Президент.

«Я звернувся сьогодні до ЦВК із закликом провести відповідну реєстрацію політичної сили, щоб зняти це питання з порядку денного», – сказав Ющенко.

Президент також нагадав, що завтра очікується судове рішення з цього питання, яке «поставить правову крапку у цій дискусії».

Глава держави наголосив, що головне сьогодні – «мати чіткі політичні домовленості і діяти толерантно, відкрито, публічно і не демонструвати дії, які б дискредитували певної мірою демократичність передвиборчого процесу».

Як повідомлялося раніше, ЦВК більшістю голосів(представники більшовицької коаліції) відмовив БЮТ у реєстрації виборчих списків. Формальною підставою послужило нібито невірне оформлення графи «місце проживання» у бланках документації.

БЮТ оскарджує зазначене рішення у судовому порядку, а під стінами ЦВК вже декілька днів тривають мітинги протесту.

Блок НУ-НС, у своїй заяві, назвав відмову у реєстрації БЮТ початком політичних репресій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.