Блок Лазаренка затвердив курс на вибори. Його реєстрація обіцяє бути скандальною

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 15.08.2007 16:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3623

Міжпартійний з'їзд сьогодні провів Блок Лазаренка. Делегати затвердили списки кандидатів у народні депутати. Завтра ЦВК вирішуватиме проблему їхньої реєстрації.

Керував зібранням - лідер цієї політсили, скандально відомий екс-прем'єр Павло Лазаренко, традиційно - телефоном зі Сполучених Штатів.

Учасники зібрання сьогодні затвердили виборчий список блоку. У ньому - 100 кандидатів. На чільному місці - сам Павло Лазаренко. Далі - його брат Іван, а також лідери партій, які влилися у блок опального екс-прем'єра.

Вже завтра представники блоку планують направити документи на реєстрацію у ЦВК. Сам Лазаренко просить своїх юристів зробити усе можливе, щоби його таки зареєстрували кандидатом у депутати.

Нагадаємо, вже восьмий рік він мешкає у Сполучених Штатах, де триває судовий процес, який вирішує його долю. Після того, як екс-прем'єр зішов на американську землю, його було заарештовано. Зараз він бере участь у апеляційних судових слуханнях із його справи. Адвокати Лазаренка переконані, що його буде повністю виправдано.

Виборче законодавство вимагає, щоби кандидат проживав в Україні не менше останніх 5-ти років. Проте, чи є поважною причиною відсутності в Україні судова справа - в українському законодавстві чітко не сказано.

Павло Лазаренко пообіцяв повернутися до України після того, як його зареєструє ЦВК. Він також переконаний, що за умови повернення його політична сила гарантовано пройде до парламенту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.