Справжній більшовик Симоненко палко підтримав сумнівну ідею Януковича

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 15.08.2007 17:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3624

Політики виконають свої передвиборчі обіцянки до дня голосування, якщо скасують на позачерговій сесії Верховної Ради недоторканність чиновників.

Про це сьогодні на прес-конференції у Вінниці заявив лідер КПУ Петро Симоненко, повідомляє прес-служба.

“Відмовившись від недоторканності і пільг для усіх високопосадовців, українські політики на нинішніх виборах здатні створити прецедент, виконавши передвиборчі обіцянки ще до дня голосування”, - вважає він.

“Я виступав за проведення позачергової сесії лише у тому випадку, якщо буде сформовано чіткий порядок денний. Я радий, що ці ініціативи підтримують мої колеги по коаліції - Партія регіонів”, – зауважив лідер КПУ.

Симоненко запевнив, що його ініціативи у цьому плані зводилися до того, аби представники усіх фракцій взяли участь у засіданні парламенту і зробили перший крок у виконанні своїх передвиборчих обіцянок.

“Передусім, мова йде про те, що скасувати недоторканність і пільги для усіх високопосадовців можливо лише шляхом внесення змін до Конституції України”, – нагадав Симоненко.

За його словами, депутати Верховної Ради V скликання, особливо представники “Нашої України” та БЮТ, які так голосно опікуються цією темою, розуміють цю обставину, а тому продовжують обіцяти те, що можна зробити зараз.

Симоненко закликав політиків бути щирими у своїх намірах і підтвердити цю щирість голосуванням у Верховній Раді за відповідне питання. “Завершити цю процедуру, після висновку Конституційного Суду, повинен буде наступний склад парламенту”, – наголосив лідер комуністів.

Відповідаючи на запитання, як Верховна Рада може зібратися у повному складі, якщо її роботу Президент вважає нелегітимною, Симоненко заявив що “це проблеми Ющенка, у такому разі аморально обіцяти те, що не збираєшся зробити зараз”.

Як повідомлялося раніше, попри реалії правового поля, зокрема Конституції, три фракції розпущеного парламенту: ПР, КПУ та СПУ - досі вважають його легітимним, попри те, що більше третини нардепів склали свої повноваження, а два політичних суб'єкти анулювали списки кандидатів у народні депутати від своїх політичних сил.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.