Мер Києва позивається до журналістів телекомпанії «Київ»

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 20.06.2006 19:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=363

Мер Києва Леонід Черновецький позивається до журналістів комунальної телекомпанії «Київ» за розпалення міжрелігійної ворожнечі.

Валерій Ткачук: - Хто такий Черновецький? Чому не церква позивається?

У Печерському районному суді сьогодні вдруге слухали цю справу.
Нагадаємо, мер просить суд заборонити подальший показ програми "Круглий стіл" про харизматичні церкви, яка вийшла в ефір четвертого квітня, а її авторам - визначити відповідні санкції.

Відповідачами у справі Черновецький визначив екс-керівника телекомпанії "Київ" Валерія Ткачука та ведучого Володимира Заманського. На повторні слухання журналістів до судової зали не пустили. А представники позивача від коментарів відмовилися.

Тим часом відповідач Заманський заявив, що програма вже знята з ефіру. Він також висловив подив щодо суті претензій. На його думку, передача не містить елементів розпалення національної, расової чи релігійної ворожнечі. Розгляд справи перенесли на тринадцяте липня. Цього дня мають намір переглянути саму програму, що стала предметом позову міського голови.

Володимир Заманський, відповідач:
- Суддя не міг зрозуміти, в чому полягають вимоги позивача, представник позивача тж, на мій погляд, не міг йому пояснити, в чому полягають ці вимоги. Думаю, що це або непорозуміння, або це просто спроба заткнути рота двом журналістам.

Валерій Ткачук, екс - керівник ТРК "Київ":
- Тут нічого іншого немає, як політичної розправи наді мною як диретора компанії, тому що як це можна назвати: Леонід Черновецький позивається до нас, що ми розпалюємо міжрелігійну ворожнечу. А він хто? Чому не церква позивається?

Від "Аратти": Як відомо, мер Києва є палким прихильником "харизматичної" церкви "Посольство Боже", яку очолює колоритний нігерійський "пастир" Сандей Аделаджа.

Варто також зауважити, що згідно Конституції України, церква та релігійні організації в нашій країні відокремлені від держави, а держава - від них. Інша стаття Основного закону говорить про право "на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань". Тому пану Черновецькому, як фаховому юристу, і представнику держави, варто було б переглянути свій позов з урахуванням статей 34 і 35 Конституції України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.