Тільки Цушкові зрозумло, що робити із трьома першими замами...

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 16.08.2007 17:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3630

Кабінет Міністрів продовжує безглузду і витратну практику прискореного роздування бюрократичного апарату міністерств і органів центральної влади, призначаючи нових високопоставлених чиновників.

Так Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога прокоментував рішення уряду запровадити в Міністерстві внутрішніх справ додаткову посаду першого заступника міністра.

«Маємо очевидний абсурд – третього першого зама, і це на додачу до дев’яти простих. Слід чітко розуміти, що таким чином особовий склад міліції збільшено, однак зовсім не з метою боротьби зі злочинністю. Для чергової потрібної людини просто створили доходне місце, передавши під патронат тилове забезпечення органів і підрозділів МВС».- сказав Балога

Керівник президентського Секретаріату відзначив, що Кабінет Міністрів під керівництвом Віктора Януковича за 10 місяців діяльності ввів додатково понад 60 керівних посад у міністерствах і відомствах, із них – чотири десятки посад заступників міністрів.

«Значно побільшало високого начальства у МНС, Міністерстві аграрної політики, Мінекономіки, Мінтрансі, Мінпраці. На тлі нечуваного роздування керівної касти у цих міністерствах бачимо зростання кількості аварій і катастроф, уповільнення економічного розвитку, ознаки нестабільності на паливному, зерновому і продовольчому ринках. Уряд працює за екстенсивним методом, як в радянські часи: замість підвищення ефективності роботи чиновників (які, до речі, дорого обходяться бюджету) збільшується їх арифметична кількість. Тут очевидна паралель зі старим армійським анекдотом: ставлять не шлагбаум, а майора». - зазначив Балога.

Балога вказав, що чергове кадрове призначення у МВС ставить під сумнів заяви лідерів Партії регіонів про готовність цієї політичної сили протидіяти корупції.

«Коли звучать аналогії з корупціонерами у міліцейських погонах в радянські часи, то доречніше поглянути на корупційні підходи до кадрових призначень у нинішньому МВС. Спільність одразу впадає в око». - підкреслив Балога.

Керівник президентського Секретаріату порадив новопризначеному заступникові міністра внутрішніх справ «навіть не дбати про облаштування кабінету». Балога припустив, що Президент України зупинить це кадрове рішення уряду. «Начальницькій вакханалії буде покладено край», – сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.