Православний віруючий Янукович поцупив Межигірського монастиря. Під дачу

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 16.08.2007 17:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3631

Блок Юлії Тимошенко звертає увагу громадськості на те, що за парканом дачі Януковича безслідно зникли руїни Міжгірського монастиря, що становлять історичну та культурну цінність.

Сьогодні прес-служба БЮТ розповсюдила заяву, в який йдеться про спробу Януковича привласнити державну дачу та заповідну зону Межигір'я.

“Поки Партія регіонів влаштовує різноманітні шоу з презентації власних передвиборчих програм і, як завжди, обіцяє покращення життя людей відразу після виборів, її лідери, зокрема Віктор Янукович, вирішили радикально покращити своє життя ще до виборів – сьогодні.” - говориться у заяві прес-служби БЮТ.

Оборутка із заповідною землею може завдати багатомільйонні моральні збитки українській державі.

“Як стало відомо з публікацій українських засобів масової інформації, 27 липня 2007 року Кабінет міністрів своїм рішенням передав до НАК "Надра України" державну резиденцію "Міжгір’я", яка в просторіччі відома, як дача прем’єр-міністра Віктора Януковича. Всього до "Надр України" передано 136 гектарів землі та 94 об’єкти інфраструктури резиденції, вартість яких складає мільйони і мільйони доларів.” - наголошується в заяві.

БЮТівці вважають, що Янукович сам навряд чи вірить у те, що колись повернеться на свою посаду, намагаючись під кінець, нахапати якомога більше.

“З одного боку, це не може не радувати. Адже подібна операція свідчить, що Віктор Янукович втратив сподівання на прем’єрство після дострокових виборів і поспішає забрати хоча б резиденцію. З іншого – мова йде про дію, що містить чіткі ознаки корупції. Адже саме за такою класичною схемою в Україні відбувається тіньова приватизація державних об’єктів, а простіше кажучи – здійснюється крадіжка державного майна.”

“Блок Юлії Тимошенко звертається до правоохоронних органів з вимогою перевірити інформацію про передачу державної резиденції "Міжгір’я" до НАК "Надра України" та законність такої передачі. Також ми вимагаємо від Кабінету міністрів дати публічні роз’яснення стосовно сумнівних операцій з державним майном”. наголошується у заяві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.