Майдан буде український! Або безлюдний

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 16.08.2007 19:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3632

Сьогодні в Києві відбулася мистецька акція “Анти-гопстоп” проти спроб столичної влади Черновецького ліквідувати розкладки на Майдані Незалежності, де торгують українською музикою та символікою.

У акції взяли участь відомі українські митці – лідер гурту “Мандри” Фома, письменники Андрій Кокотюха та Світлана Поваляєва, бард Едуард Драч та голос Майдану Євген Ніщук.

Підтримати протестувальників і поставити свій підпис під зверненням-протестом проти ліквідації розкладок на акцію прийшов лідер Блоку “Наша Україна-Народна Самооборона” Юрій Луценко. “Однією з вимог нашого Блоку є перевибори київської влади. Час покласти край тій владі, яка занапастила Київ”, - наголосив він.

“За останній тиждень столична влада провела цілу низку рейдерських атак на мистецькі осередки Києва. 30 озброєних молодиків абсолютно незаконно захопили приміщення “Укртелефільму”. На роботу не пускають працівників. Схожа загроза нависла над галерею “Карась” та інші мистецькими осередками столиці, особливо на Подолі”, - зазначив лідер Блоку “Наша Україна-Народна Самооборона” Юрій Луценко під час акції протесту проти знищення розкладок на Майдані Незалежності, на яких торгують українською музикою та символікою.

“Це вкотре свідчить про необхідність дострокових виборів, зокрема - і в столиці, на яких народ підтримає проукраїнську демократичну владу. Тоді таких ситуацій не допустять в принципі, - наголосив він.

Як повідомлялося раніше, в Києві триває безстрокова акція протесту проти заборони мером Черновецьким продавати на Майдані українську державну та національну символіку.

Ця традиція існує ще із радянських часів, коли у 90-му році тут, біля Поштампту активісти УГС та НРУ напівпідпільно розповсюджували листівки та газети антикомуністичного змісту та синьо-жовті значки. Поруч - збирався столичний Гайт-парк, де громадяни напіввільно дискутували між собою на будь-які теми. Хоча тоді, за цю діяльність можна було потрапити за грати, але кримінальних справ київські правоохоронці не порушували, обмежуючись адміністративними арештами.

Пам'ятає Майдан й конфузи Горбачова.

Під час перших відвідин Генсеком столиці України, куди він прибув із Президентом Франції, активісти УГС, до яких попрямували Президенти, несподівано для Михайла Сегійовича підняли гасло “СРСР - тюрма народів!”. Гобачов не наважився тоді підійти ближче до купки націоналістів і хутенько сів до автівки.

Вдруге, відвідини київського Гайт-парку також не були приємними для головного архитектора перебудови. Коли Михайло Сергійович попрямував до гурту молодих хлопців із СНУМу, які багато годин чатували на приїзд Генсека, мабуть хотів традиційно щось сказати молоді про соцалізм і перебудову, в нього несподівано полетіли книжки із повного зібрання творів Леніна. Так Михайло Сергійович, вже традиційно, чкурнув у автівку.

До його честі кажучи, обидва рази за образу Генсека ніхто серйозно не постраждав.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.