Вчені: найдавніша культура Землі кловіс зникла через комету

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 16.08.2007 23:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3633

Група американських вчених провела наукові дослідження, підтверджуючі гіпотезу, згідно з якою над Північною Америкою вибухнула велика комета 12,9 тис. років тому, внаслідок чого зникла найдавніша культура кловіс.

Наконечники стріл культури кловіс

За підсумками фахівців, комета перед розпадом була близько 4 км у розмірах. В результаті падіння такого великого об’єкту виникла пожежа, яка знищила рослинність і ссавців. Оскільки найдавніша американська культура кловіс, яка проживала в Північній Америці, позбулася своєї їжі, вона теж загинула.

Під час дослідження в декількох районах Північної Америки вчені виявили високу концентрацію іридію - елементу, рідкісного для Землі. Звичайна його наявність пов’язана з позаземними об’єктами, наприклад, кометами і метеоритами. Також фахівці знайшли металеві мікросфери у фрагментах комети, що містять наноалмази.

Нижче стрілки були знайдені залишки наконечників кловіс і скелети мамонтів

На думку вчених, падіння комети, швидше за все, вплинуло і на льодовик Лорентід, тому що почалося надходження прісної води до Північної Атлантики і Арктики.

Це порушило циркуляцію води світового океану, що в свою чергу призвело до похолодання більшої частини планети і зникнення великих ссавців.

Від "Аратти": Цілком можливо, що падіння подібного космічного тіла спричинило зникнення цивілізації, що проживала навколо Понтійського озера і виникнення Чорного моря (~ 7 500 років назад), на дні якого простежується кратер (в 20 милях на захід від Тарханкутського півострова, АР Крим).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.