Тимошенко знову судитиметься із ЦВК. Тепер - за референдум

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.08.2007 12:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3640

Блок Юлії Тимошенко підготував позовну заяву до Окружного адміністративного суду проти Центральної виборчої комісії у зв’язку з відмовою у реєстрації ініціативних груп з проведення всеукраїнського референдуму.

Про це лідер БЮТ Юлія Тимошенко повідомила на прес-конференції.

«Ми аргументовано виклали, що ЦВК, а точніше сказати частина її членів, вчора просто познущалися над Конституцією, принизили права людей. Сьогодні ми підемо до суду з цим позовом і будемо розраховувати на те, що адміністративний суд, який тільки створений, тільки почав працювати, буде працювати на боці людей, а не на боці влади або під тиском корупції», - сказала вона.

За словами Юлії Тимошенко, БЮТ буде просити, щоб це питання розглянули позачергово, «тому що рішення цього питання буде чекати мінімум півмільйона людей, які направили свої документи до ЦВК про створення ініціативних груп для збору підписів для проведення всеукраїнського референдуму».

Вона наголосила, що члени ЦВК не мали жодного права не реєструвати ініціативну групу з проведення відповідного референдуму. За словами Юлії Тимошенко, члени ЦВК "знайшли мільйони зачіпок, бюрократичних перешкод", щоб не зареєструвати ініціативні групи з референдуму. "Змова була очевидною, щоб не допустити референдуму", - сказала вона.

«Ми не втрачаємо надію, що після рішення суду ми примусимо продажну частину ЦВК зареєструвати групи, і ми дуже швидко зберемо три мільйони підписів. На наш погляд залишається можливість проведення не просто дострокових виборів, а проведення виборів одночасно з референдумом у країні», - наголосила лідер БЮТ.

Крім того, Юлія Тимошенко підкреслила, що її здивувала позиція членів ЦВК від «Нашої України». У зв’язку з цим лідер БЮТ ініціюватиме зустріч з Віктором Ющенком.

«Я буду ініціювати зустріч з Президентом України, хочу обговорити з ним цей надзвичайно важкий факт в нашій співпраці і зрозуміти що це є: руйнація домовленостей чи це є ситуативний відступ окремих чиновників від стратегій реформування країни. Для мене дуже важливо отримати відповідь Президента на ті обставини, які відбулися», - сказала Юлія Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.