Блок Литвна пропонує українцям німецький досвід. Проте, спочатку треба мати німецьку економіку і ВНП

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 20.08.2007 17:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3646

Блок Литвина ініціює надання молодим сім’ям безвідсоткових кредитів на житло.

Про це повідомив лідер Київської організації Народної партії Віктор Пилипишин (включений до виборчого списку Блоку Литвина під №5).

«Проблема відсутності власної оселі на сьогодні найактуальніша для молоді. Доведено, що саме вона є причиною багатьох розлучень і вона ж спонукає до небажання народжувати дітей. Одним зі шляхів вирішення цієї проблеми може бути пільговий кредит на житло», - сказав Пилипишин.

Також в програмі блоку міститься положення про те, що при народженні першої дитини держава має брати на себе зобов’язання про погашення 25% кредиту, другої – 50%, третьої – повне його погашення.

Пилипишин переконаний, що така стратегія допоможе молодим сім’ям не боятись за своє майбутнє.

Від “Аратти”: ідея блоку Литвина прямо скажімо - “із бородою”. Власне, такий досвід запобігання демографічній кризі було застосовано у повоєнній Німеччині.

Проте, мусимо зазначити те, про що замовчують шановні кандидати у народні депутати, а саме:

1. Як відомо на відзнаку від України, повоєнна Німеччина мала стратегічний план розвитку та стратегічних інвесторів, зокрема США, які вкладали кошти в його реалізацію. Подолання демографічної кризи - було одним із пунктів цієї програми;

2. У ФРН, на відзнаку від України, проблема корупції владних осіб не стоїть так гостро, а тим більше - не становить загрозу національній безпеці країни. Отже, рівень розкрадання національного багатства ФРН у всі часи був і залишається значно меншим, ніж в Україні. Що дозволяє спрямовувати державні кошти на поліпшення добробуту народу, а не окремих його керманичів;

3. ФРН має сталу й розвинену банківську систему, а не мережу лихварських домів, як в Україні. Рівень процентних ставок, відносно доходів громадянина є доступним, тому практично кожен громадянин може дозволити собі отримати кредит на 20-30 років під житло, не боючись, що цьому доведеться за підсумком операції, платити вдічі-втричі більше, або ж залишитися без грошей і без житла;

І таких відмінностей можна було б рахувати й рахувати. Проте, ми як виборці, значно із більшим розумінням поставилися б до конкретної пропозиції того ж Литвина із дуже простої проблеми: як усілякі совкові пільги та подачки, які принижують людську гідність, замінити в Україні на пристойну зарплатню, аби молоді сім'ї мали змогу за власний, а не батьківський, кошт купувати собі житло?

Що слабо?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.