Янукович хоче “впасти на хвіст” Тимошенко. Він думає, що гарант його підтримав

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 20.08.2007 17:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3647

Прем’єр-міністр Віктор Янукович вважає, що перед внесенням будь-яких змін до Конституції, необхідно зібрати робочу групу за участю представників різних політичних сил, законодавчої, виконавчої влади, і представників Секретаріату Президента.

Про це Янукович сказав журналістам у понеділок в ході поїздки до Чернігова.

Тільки за результатами такого обговорення, на його думку, можна ставити питання про внесення змін до Конституції.

«Підхід повинен бути дуже зваженим і відповідальним», - сказав Янукович.

Він сказав, що задоволений, що Президент підтримав його думку про недоцільність форсування референдуму для змін в Конституції.

Прем’єр підкреслив, що для того, щоб оцінити наслідки внесених до Конституції змін, потрібний час.

В той же час він зазначив, що його уряд зміг попрацювати в умовах політреформи тільки в кінці 2006 і в першому кварталі 2007.

«Далі нам не дали працювати - заблокували парламент і заблокували механізм реалізації реформ», - сказав він.

Він підкреслив, що країні потрібна стабільність і відразу після виборів Верховної Ради не можна ухвалювати будь-які радикальні рішення через референдум або Указами Президента з тим, щоб не допустити повторення ситуації, що виникла з квітня цього року, коли дестабілізувалася політична ситуація, що негативно позначилося на економіці країни.

Як повідомлялося раніше, Президент Ющенко вважає, що даний референдум може бути проведений не раніше ніж через 3 місяці після оголошення відповідної ініціативи.

17 серпня ЦВК відмовилася реєструвати ініціативні групи зі збору підписів громадян для проведення референдуму за змінами до Конституції.

8 серпня лідер блоку свого імені Юлія Тимошенко заявила про подачу в ЦВК документів для реєстрації 800 ініціативних груп з проведення референдуму за змінами до Конституцію.

Блок Юлії Тимошенко наполягає на проведенні 30 вересня всеукраїнського референдуму за визначенням форми державного правління, яку необхідно закріпити в новій Конституції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.