Ющенко не дав Шуфричу навішати локшину, бо він не електорат

Автор/джерело -  © УНІАН, Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.08.2007 11:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3657

Президент Ющенко зажадав від прем'єра негайного звільнення Шуфрича із займаної посади, бо той хотів його надурити. Шуфрич не сприймає висловів гаранта і вважає, що діяв професійно, тонко підводячи аудиторію до теми політрепресій. Якщо його звільнять.

Телеграма Президента України Прем'єр-міністру щодо ситуації з лісовими пожежами у Херсонській області

У зв'язку із ситуацією, що склалася у Херсонській області внаслідок сильних пожеж, які продовжуються і на сьогоднішній день, звертаю Вашу увагу на некомпетентність Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи пана Шуфрича, який не знає реального стану справ, не в змозі організувати роботу з ліквідації пожежі та дезінформував з цього питання Президента України.

Вимагаю:

1. Терміново організувати узгоджену роботу відповідних підрозділів Міністерства оборони України та Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи для вжиття вичерпних заходів з гасіння пожежі.

2. Невідкладно прийняти рішення про відсторонення пана Шуфрича від виконання обов'язків Міністра та в установленому порядку порушити питання про звільнення його з посади як такого, що неспроможний забезпечити доручену ділянку роботи.

Про вжиті заходи прошу доповісти особисто.

Президент України Віктор ЮЩЕНКО”

Як повідомила прес-служба міністерства, за словами Нестора Шуфрича, “ми захистили 5 населених пунктів, локалізували пожежу, фактично її загасили. Під час моєї розмови з Ющенком, він подякував і відзначив високий рівень підготовки рятувальників”.


“Особисто я, - наголосив міністр, - пишаюся ними, вдячний за ту самовіддану роботу, яка була зроблена ними вчора, сьогодні вночі і продовжується зараз. І я нікому не дозволю спекулювати на безпеці наших громадян та збережені добробуту нашої країни”.

На переконання Шуфрича, “ті вислови, які пізніше сказав Ющенко журналістам, ображають тих людей які, ризикуючи своїм життям і здоров’ям, не дозволили вогню перекинутися на населені пункти”.

За словами міністра, “якби це стосувалося мене особисто, я би проігнорував та промовчав би щодо цієї оцінки, але це стосується рятувальників, які самовіддано ліквідували цю надзвичайну ситуацію і реальну загрозу. Вони робили це не заради Президента, хто б ним не був, а заради людей. І завдання, яке було на них покладене – виконане”.

Але попри це, 4 тисячі гектарів лісу продовжують палати.

Зокрема, у Голопристанському районі на території Кардашинського лісництва площа осередкових пожеж cтаном на 07.00 22 серпня становить близько 3 тис. 200 га, в тому числі близько 1 тис. га верхової.

На території Цюрупинського лісництва площа осередкових пожеж становить близько 500 га, в тому числі близько 200 га верхової.

Нагадаємо, що в районі місця пожежі було дислоковано ШПУ балістичних ракет СС-19 і СС-24, які були скорочені Україною і демонтовані. Однак, високотоксичний компонент ракетного палива - гептил, не було утилізовано, а злито у тимчасові ємкості і захоронено поблизу позицій балістичних ракет.

Оскільки розташування могильників ракетного палива є досі таємницею від громадян, що мешкають поруч, можемо припустити, що візит Президента на лісову пожежу був пов'язаний не тільки із некомпетентністю Шуфрича, а й небезпечними залишками ракетного роззброєння.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.