Міністерство оборони мобілізовує ресурси на подолання пожежі біля Херсону

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 22.08.2007 12:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3659

До ліквідації лісових пожеж на Херсонщині на виконання доручення Президента долучилися військовослужбовці та спеціальна техніка Збройних Сил.

Президент Ющенко вчора був змушений стати пожежним, щоб локалізувати діяльність проффесіоналів

Про це повідомила прес-служба МО України.

Станом на 9.00 22 серпня в районі стихійного лиха працюють 22 одинці спецтехніки, зокрема, 12 пожежних і водоналивних автомобілів, та 276 військовослужбовців зі складу частин і з’єднань Збройних Сил.

З Котовська (Одеська область) на Херсонщину здійснює марш ще одна колона спецтехніки – 10 водоналивних машин та 2 машини забезпечення, а також 22 військовослужбовця.

Таким чином, у ліквідації надзвичайної ситуації на Херсонщині задіяно 34 одиниці спецтехніки та 298 військовослужбовців Збройних Сил.

Зараз у Херсонському обласному військовому комісаріаті розгорнуто оперативний штаб з координації зусиль з іншими міністерствами і відомствами, які також долучені до ліквідації стихійного лиха.

У штабі у цілодобовому режимі працюють оперативні групи від Об’єднаного оперативного командування ЗС, командування Сухопутних військ, Повітряних Сил, Південного оперативного командування та 6-го армійського корпусу.

Загальне керівництво роботою оперативного штабу з ліквідації лісових пожеж здійснює командувач військами Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС генерал-майор Петро Литвин.

За словами міністра оборони Анатолія Гриценка, збройні сили у «будь-який момент готові надати додаткову техніку, особовий склад та ресурси для якнайшвидшої ліквідації лісових пожеж та відселення місцевого населення із зони екологічного лиха».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.