Президент Ющенко не бажає працювати за сумісництвом. Ні пожежним, ні залізничником

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.08.2007 15:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3660

Президент України Віктор Ющенко категорично не задоволений роботою керівництва Мінтрансу та МНС і наголошує, що найближчим часом у цих відомствах буде наведено порядок.

Про це він заявив сьогодні в інтерв’ю журналістам у Новоград-Волинському.

Говорячи про останні стихійні лиха та транспортні аварії, Глава держави констатував: «Безумовно, уряд не знайшов системної відповіді на такого роду досить рядові виклики, що можуть траплятися, на жаль, досить часто». На переконання Президента, керівництво Мінтрансу та МНС «здійснюється непрофесійними людьми». «Немає системної реакції на речі, які відбуваються в країні», – відзначив він.

Говорячи, зокрема, про ситуацію, що склалася з ліквідацією лісової пожежі на Херсонщині, Віктор Ющенко відзначає непрофесійні дії у цій ситуації міністра МНС Нестора Шуфрича, який учора відбув з місця події до Києва, залишивши невирішеною ситуацію із локалізацією пожежі.

«Це відношення до своєї професії, це флюгерство, втрата професійного духу…тому ми вже починаємо жити по системі планових пожеж», – сказав Президент.

Глава держави також звернув увагу на незадовільне технічне забезпечення пожежників, що працюють на Херсонщині.

«Такими засобами, таким відношенням до матеріально-технічної бази цих підрозділів нам ще дуже довго доведеться чекати спокою і благополуччя. Це запущена система, запущена галузь, з великим докором до керівництва, яке не хоче мобілізувати свої зусилля, зусилля керівного складу», – наголосив В.Ющенко.

Президент назвав «державним злочином» допущення ситуації, за якої згоріло понад 3000 га невідновлювального лісу. Виправлення ситуації коштуватиме державі надзвичайно дорого, наголосив він.

Водночас Президент України надзвичайно високо оцінив роботу звичайних пожежників на Херсонщині. Від імені держави та «бездарного міністерства» він вибачився за неналежну організацію роботи щодо ліквідації стихійного лиха.

За словами Глави держави, учора він мав серйозну розмову з цього приводу з Прем’єр-міністром Віктором Януковичем. «Я не задоволений роботою ні одного міністра, ні другого. Нам уже досить організовувати політичні поруки людей, бездарних для цієї справи, досить тримати піарщиків, акторів на таких речах…люди повинні бути професійними», – підкреслив Віктор Ющенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.