Януковичи пєрєтєралі про газ на стрєлкє. Бо офіційні переговори зірвані

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 22.08.2007 18:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3665

Міністр іноземних справ України Арсеній Яценюк заявляє, що офіційні міжурядові переговори щодо узгодження цін на газ, що постачається в Україну, на наступний рік, зірвані урядом Януковича.

В інтерв’ю Радіо Свобода Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк сьогодні заявив: «Я як міністр надіслав відповідну інформацію Президенту України і Прем’єр-міністру України щодо фактичного зриву переговорного процесу. Адже за міждержавною Угодою у нас вже повинен бути готовий і підписаний Протокол про поставки газу на 2008 рік, чого зроблено не було тому, що ні директив немає, ні складу урядової делегації. Можливо хтось якісь переговори проводе, але тоді такі переговори носять неофіційний характер».

Як повідомлялося раніше, під час учорашнього візиту до Москви прем'єр Янукович і міністр ПЕК Бойко нібито обговорювали із російським керівництвом проблему цін на газ, що постачається в Україну на наступний рік.

Віце-прем'єр Клюєв також публічно заявив, що нібито переговори із російською стороною активно ведуться. І, нібито скоро, ще до виборів Протокол буде підписано.

Глава НАК Нфтогазу Євген Бакулін заявив, що Україна і Росія ведуть переговори про можливі варіанти обміну активами в нафтогазовій сфері.

У свою чергу Президент України Віктор Ющенко заявив, ще не надавав нікому ніяких повноважень для подібних переговорів.

Від “Аратти”: тим не менше, нас, як громадян України, яким не байдуже, як буде опалюватися наша оселя взимку, цікавить, що ж насправді робить уряд?

Чи після виборів виявиться, що всі балачки Бойка і Януковича(можливо - відставних) виявилися звичайною агітаційною локшиною? І якщо переговори зірвано, то чому мовчить гарант?

Бо вибори - виборами, а перетворюівати Україну на суцільний Алчевськ, напевно б, не варто.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.