Напередоні Дня Незалежності російські чиновники роблять нахабні заяви

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 23.08.2007 16:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3666

Радник посольства Росії в Україні Володимир Лисенко зробив в Києві гучну заяву. Він сказав, що Росія може почати перегляд Великого договору від 1997 року, який закріплює український статус півострова Крим.

Масовка, проплачена російськими спцслужбами, які безкарно діють в АР Крим

За словами Лисенка, це може відбутися, якщо власті України продовжать чинити тиск на Чорноморський флот (ЧФ), що базується в Криму.

Лисенко підкреслив, що Росія як жест доброї волі погодилася на проведення інвентаризації об'єктів ЧФ в Криму, чого добивався офіційний Київ, проте в Москві не потерплять подальшого тиску на Чорноморський флот.

"Росія не має зобов'язань перед Україною в процесі інвентаризації ЧФ. Це не було прописано у Великому договорі. Те, що Росія на це погодилася - це добра воля нашої сторони, ми йдемо назустріч Україні, і не потрібно нас звинувачувати, що ми протидіємо цьому процесу", - сказав Лисенко.

Він також відзначив, що Росія вважає неприпустимими заяви українських політиків про те, що ціна оренди бази ЧФ в Севастополі буде збільшена, якщо в процесі інвентаризації Україна виявить у росіян невраховані об'єкти і майно.

"Якщо Україна піднімає питання про перегляд орендної плати в рамках інвентаризації, чи не стане це підставою для перегляду основного договору?" - заявив представник посольства Росії.

"Думаю, що якщо Крим залишить ЧФ, тоді туди прийдуть американські кораблі, їм вони не платитимуть за оренду", - уклав Лисенко.

Від “Аратти”: хамство кремлівських керманичів - загальновідоме. Тому образ рашки вже став чимось схожим на городе опудало, всесвітнього масштабу.

Як і невігластво російських керманичів - також стало постійним джерелом надхнення для творців анегдотів.

Тим більше, що подібні заяви, розраховані хіба що для геть зовсім відірваної від реальності публіки, яка вже сімнадцятий рік поспіль живе у віртуальному вимірі совка. Бо незалежно від того, чи визнаватимуть певні московські бонзи територіальну цілісність України, чи висуватимуть територіальні претензії - ніякого переділу територій не станеться. Бо які б нахабні не були кремлівські пахани - проти всього світу не підуть.

Проте, як для України і українців, подібні заяви вчергове підтверджують, що міжнарожні гарантії, надані їй під час ядерного роззброєння - фількина грамота, мабуть, підписана Єльциним у звичайному, нетверезому стані. Бо оте діство і підпис для його правонаступника аж нічого не означають.

А якщо так, то чи не потрібно нам, українцям, звернутися за допомогою до інших гарантів нашого державного суверенітету із вимогою: надати допомогу у відновленні ядерного статусу нашої держави, який забезпечить паритет сил у регіоні?

Врешті, як виборці, ми, використовуючи своє конституційне право, публічно звертаємося до Президенита України із категоричною вимогою: негайно покласти край підривній діяльності спецслужб Російської Федерації, які майже не приховучись діють в Україні та дестабілізують внутрішню ситуацію, заважають мирній праці та житттю українських громадян.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.