МЗС України миттєво відреагував на зухвалу заяву. У Росії миттєво знайшли цапа-відбувайла

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 23.08.2007 19:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3667

Радник посольства РФ в Україні заявив про намір Москви переглянути приналежність Криму Україні. Однак російське посольство спростовує цю інформацію

Міністерство закордонних справ України направило надтермінову ноту з вимогою до МЗС РФ надати офіційне підтвердження заяви радника російського посольства Володимира Лисенка про намір Москви переглянути Великий договір 1997 року між обома державами.

Про повідомляє прес-служба МЗС України.

"МЗС України вважає, що такі висловлювання є спробою посягання на незалежність і територіальну цілісність України", - сказано у заяві.

У випадку офіційного підтвердження висловлювань російського дипломата, МЗС України розгляне "питання щодо його видворення з території України".

З огляду на тимчасову відсутність Посла РФ в Україні В.Чорномирдіна до МЗС України викликано старшого дипломата Посольства РФ в Україні для надання пояснень.

Сьогодні радник посольства РФ в Україні Володимир Лисенко заявив, що вважає проведення українською стороною інвентаризації об’єктів ЧФ у Криму тиском на Росію. Про це повідомляє РІА “Новий регіон”.

«Росія не має зобов’язань перед Україною в процесі інвентаризації ЧФ. Це не було прописано у Великому договорі. Те, що Росія на це погодилася – це добра воля нашої сторони, ми йдемо назустріч Україні, і не потрібно нас звинувачувати, що ми протидіємо цьому процесові», – цитує слова радника агенція.

При цьому Володимир Лисенко додав, що у разі продовження таких дій з боку України Кремль може почати перегляд Великого договору від 1997 року, що закріплює український статус півострова.

За словами радника, його обурюють заяви українських політиків про те, що ціну оренди бази ЧФ у Севастополі буде збільшено, якщо в процесі інвентаризації Україна виявить у росіян невраховані об’єти і майно.

«Якщо Україна піднімає питання про перегляд орендної плати в рамках інвентаризації, чи не стане це підставою для перегляду основного договору?» – заявив представник посольства Росії.

«Думаю, що якщо Крим залишить ЧФ, тоді туди прийдуть американські кораблі, їм вони не будуть платити за оренду», – переконаний Володимир Лисенко.

Висловлювання Володимира Лисенка було розповсюджено низкою ЗМІ.

Водночас прес-служба посольства Російської Федерації в Україні спростовує інформацію про те, що радник посла Володимир Лисенко нібито заявив про можливість перегляду Великого договору від 1997 р., який закріплює український статус півострова Крим. "Слова були вилучені з контексту і невірно інтерпретовані одним з інформаційних агентств", - повідомили в прес-службі посольства.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.