За горнятком кави - до ресторану

Автор/джерело -  © Львівська Газета



Дата публiкацiї - 20.06.2006 21:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=367

Кабінет Міністрів України заборонив ресторанам встановлювати мінімум вартості замовлення і зобов’язав їх нести відповідальність за збереження речей відвідувачів у гардеробі закладу.

Завдання для рестораторів: більш гостинно зустрічати відвідувачів

Про це зазначено в новій редакції порядку ведення торгової діяльності, затвердженому постановою Кабміну від 15 червня. Нову редакцію узгоджено з Господарським і Цивільним кодексами та Законом “Про захист прав споживача”.

Тобто тепер, зайшовши до ресторану, споживач може обмежитися склянкою мінеральної води або ж горнятком кави і не мусить робити замовлення на суму, яку колись визначали власники закладу.

Порядок також зобов’язав підприємства торгівлі та ресторанного господарства приймати від споживачів банкноти й монети за їх номіналом без винятків, зокрема пам’ятні та ювілейні монети.

Порядок передбачає здійснення розрахунків за продаж товарів суб’єктами господарської діяльності за готівку або в безготівковому порядку з використанням платіжних карток.

Кабмін констатує значні темпи зростання роздрібного товарообігу підприємств роздрібної торгівлі та ресторанного господарства за січень-травень, які зросли порівняно зі січнем-травнем 2005 року
на 27,2%.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство економіки зобов’язало підприємства громадського харчування запровадити спеціальні місця для куріння.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.