Вибори по-окраїнські. Регіонали хотіли перетворити виступ Президента на свою рекламу.

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 27.08.2007 16:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3671

Партія регіонів заявляє, що в День Незалежності її активістам погрожували ножами і вогнепальною зброєю. За агітацію під час загальнодержавних урочистостей.

«В День Незалежності проти партії Регіонів співробітники СБУ використовували ножі, Секретаріат Президента – телефонні погрози, а невідомі хулігани – вогнепальну зброю. Їм всім не подобалася реклама регіоналів», - говориться в повідомленні.

За словами народного депутата, голови Київської міської партійної організації ПР Василя Горбаля, 24 серпня співробітники Секретаріату Президента зажадали від нього негайно прибрати партійну рекламу регіоналів з центральних вулиць столиці. «Того ж дня представники Служби безпеки України здійснили напад на дирижаблі з партійною символікою, перерізавши канати, що їх тримали», - повідомив Горбаль, зазначивши: «Під час святкування Дня Незалежності Київське міське відділення ПР розмістило на центральних вулицях столиці – Грушевського, Хрещатику, Інститутській, Майдані Незалежності - політичну рекламу на зовнішніх носіях. Все було зроблено в суворій відповідності з вимогами українського законодавства, включаючи і підписання відповідного договору з однією з київських рекламних компаній, що володіє рекламними площами у зазначених місцях». Проте, повідомив далі він, «вже починаючи з раннього ранку, на мій телефон обрушився, без перебільшення, цілий шквал дзвінків. Телефонували від керівника столичного виборчого штабу Блоку «НУ-НС» Борисова, а ще - з Секретаріату Президента. І в тому, і в другом випадку вимога була однаковою – якнайшвидше зняти нашу рекламу. Суть пояснень полягала в наступному: біло-синя символіка може не сподобатися Президенту».

Як розповів Горбаль, «дзвінки надходили цілий день, і, врешті-решт, вже в районі 20.00 до нас звернувся представник невідомої компанії, який заявив, що наша реклама все ж таки буде знята, причому без будь-яких офіційних дозволів». Тобто, іншими словами, планувалося все зробити в абсолютно незаконний спосіб, додав депутат.

«Зрозуміло, столичні регіонали не могли допустити подібного розвитку подій. Ми організували нічні чергування, і не дозволили беззаконню здійснити задумане. Проте наступного дня історія мала продовження. 24 серпня активісти Київського відділення Партії регіонів розмістили на Майдані Незалежності п'ять дирижаблів з символікою ПH. Слід зазначити, що і їх установка, і подальше проведення акції викликали пильну увагу співробітників Служби безпеки України. Вони постійно цікавилися тим, що відбувається, відкрито висловлюючи при цьому своє незадоволення», - повідомив Горбаль.

За його словами, розв'язка наступила близько полудня. «Невідомий, який представився співробітником СБУ, в категоричному тоні зажадав на час виступу Президента негайно опустити дирижабль, розміщений біля готелю «Україна». Пред'явлений співробітнику спецслужби київськими регіоналами пакет дозвільних документів, мабуть, його не вразив, і він, анітрохи не сумніваючись, вправно перерізав канат, до якого кріпився дирижабль з символікою Партії регіонів», - розповів голова Київської міської парторганізації ПР, зазначивши, що через декілька хвилин аналогічна доля спіткала і дирижабль, що розміщувався біля Жовтневого палацу.

Решту дирижаблів партійним активістам вдалося захистити, повідомив Горбаль. «І зробити це, чесно кажучи, їм було зовсім непросто. На регіоналів чинився тиск, постійно лунали погрози, зокрема й на адресу організаторів заходу – депутата Київради В.Філіпова і народного депутата, члена парламентської фракції Партії регіонів А.Пінчука, - повідомляє прес-служба.

При цьому в повідомленні наголошується, що «Майданом Незалежності приклади морального тиску на партійних активістів не обмежувалися. Наочний тому приклад – інцидент, що мав місце біля метро «Дорогожичі», коли до групи прихильників Партії регіонів, які стояли з біло-синіми прапорами, на іномарці синього кольору під`їхали невідомі, дістали пістолети і, погрожуючи фізичною розправою, відібрали партійні прапори. Після цього незнайомці спішно ретирувалися з місця подій. І таке, виявляється, можливе в стольному граді Київ серед білого дня. Як мовиться, куди вже далі…»

Горбаль заявляє, що має намір звернутися до правоохоронних органів із заявою «про встановлення і притягнення до відповідальності осіб, які переступили закон, тих, хто представляє реальну загрозу для демократії, хто топче принципи чесної політичної боротьби».

Від “Аратти”: як на наш, хлопський розум, все повинно мати якусь розумну межу. В тому числі - передвиборча агітація.

Урочистості загальнодржавної ваги - це явно не темісце, де можна щось рекламувати: чи то напої, чи то презервативи, чи то партію Регіонів чи якусь іншу.

В даному випадку ми схильні вважати, що демонстрація дирижаблів із фейсами проффесора чи іншими технологічними елементами лохотрону більшовиків є проявом зневаги до української держави та її громадян.

Тому нас глибоко засмучує фактична бездіяльність правоохоронних органів, оскільки зухвале й цинічне ставлення до суспільства і його громадян на мові Кримінального Кодексу кваліфікується, як хуліганство й за це передбачена конкретна відповідальність. А дії посадових осіб, які дозволили хуліганські дії під час загальнодержавних заходів також є такими, що мають ознаки як перевищення влади, так і співучасті у хуліганстві.

Чи є у цій державі Закон?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.