Інтелігентний Президент назвав політику більшовицького уряду непродуманою. А треба було б іншим відповідником

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 29.08.2007 19:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3678

Запроваджена нинішнім Кабінетом міністрів політика глибокого бюджетного дефіциту стала причиною зростання споживчих цін

Про це заявив Президент України Віктор Ющенко сьогодні в інтерв’ю журналістам у Чернігові, наголосивши, що ця ситуація, безумовно, має бути змінена.

Президент відзначив, що за нинішніх високих показників зростання ВВП дефіцит бюджету має складати не більше 1-1,5%, тоді як на 2008 рік цей показник закладається урядом на рівні 2,7%, що є найвищим за останні 7 років.

Глава держави звернув увагу на значне збільшення зовнішніх запозичень у період роботи нинішнього Кабміну. «Політика глибокого дефіциту бюджету і рясних міжнародних запозичень сьогодні дискредитує національну цінову політику, формує дуже складний графік повернення майбутніми поколіннями цих грошей», – заявив В. Ющенко. На його переконання, такі дії – так само як і державні витрати на вищому рівні, ніж це дозволяють прибутки, «є ключовим фактором втрати нинішнім урядом контролю над цінами, особливо на ринку споживання».

Глибокий дефіцит бюджету матиме негативний вплив на розвиток національної економіки в майбутньому, підкреслив Президент. «Тому наведення порядку із дефіцитом бюджету, утримання реального контролю над державними тратами в рамках доходів та податків, публічна конкурсна відкрита приватизація – це перші ліки від тих негараздів, які сьогодні отримує українська виконавча влада від такої не до кінця продуманої макроекономічної політики», – наголосив Віктор Ющенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.