Помаранчеві стали меншістю в 219 голосів! Ахметов і Порошенко зірвали підписання коаліційної угоди! - Ексклюзив!

Автор/джерело -  © Цензор.Нет



Дата публiкацiї - 21.06.2006 08:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=368

Процес підписання коаліційної угоди, що вчора увечері повинні були завершити фракції “Нашої України”, БЮТ і СПУ, виявився зірваний. Текст угоди (і затвердження Ю.Тимошенко як прем’єр-міністра) повинні були підписати 234 депутата трьох фракцій. Однак процедура виявилася зірвана завдяки інтризі Партії регіонів та команди П.Порошенка в “Нашій Україні”.

Порошенко категорично проти Тимошенко як прем’єра

За даними джерел Цензор.НЕТ, близьких до керівництва БЮТ, кілька депутатів фракції відмовилося підписувати текст угоди, усупереч волі свого лідера. За неофіційними даними, дисидентами стали бютівці М.Зубець, М.Гладій, В.Борзих, Сігал, а також ще один не названий депутат. В даний момент керівництво БЮТ докладає зусиль, щоб повернути “заблукавших” до істинної віри, і не створювати конфліктну ситуацію. Імовірною причиною настільки раптових коливань у позиції п’яти депутатів, називають вагому зацікавленість із боку Партії регіонів у зриві коаліційної угоди у форматі “трійки”.

Однак проблеми виявилися ще “квіточками”. За даними інформованих джерел, ще 10 депутатів “Нашої України”, що входять у групу “Солідарність” на чолі з Петром Порошенко також відмовилися підписувати текст коаліційної угоди. Причина - категоричне небажання Порошенка бачити Тимошенко як прем’єра, і його намір створювати коаліцію винятково разом із ПР.

Таким чином, об’єднана коаліція НУ, БЮТ і СПУ за станом на вчорашній вечір нараховує всього 219 голосів. Таким чином, коаліційні переговори знову були заведені в тупик.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.