Сьогодні громадівці нагадали Президенту, що він гарант Коституційних прав для усіх українців

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 30.08.2007 13:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3685

Сьогодні більше сотні членів ВО “Громада” пікетували Секретаріат Президента України. Вони вимагають від влади дотримання Конституційних прав і свобод для їхнього лідера.

На імпровізованому мітингу виступили заступники голови партії Юрій Филяк, Михайло Голишев, Олег Оленюк, адвокат Марина Долгопола, керівники місцевих осередків партіі.

Усі виступаючі підкреслювали, що так звані кримінальні справи, порушені проти Павла Лазаренка та Юлії Тимошенко вже давно набули очевидного стану банальної заказухи. Бо жодне звинувачення так й не знайшло підтверджень фактами. Саме тому, Верховний Суд закрив всі справи стосовно Тимошенко. Проте, стосовно Лазаренка - кримінальні справи просто заморожені.

Громадівці публічно звернулися до Президента Ющенка, щоб він звернув увагу на дії ГПУ, які порушують законні права їхнього лідера.

«Ми обурені тим, що люди, які ще вчора асоціювалися з піднятим Вами гаслом «Бандитам – тюрми», нині повернулися у владу й продовжують провадити політику нищення українства, переслідування людей, котрі першими кинули виклик тоталітарній системі. Ми обурені тим, що нині влада закриває очі на те, як контрольовані олігархами телеканали та друковані засоби масової інформації українцям нав’язують, здавалося б, навіки відкинуті нашим народом погляди та стереотипи». - говориться у заяві, переданій Президенту.

Партія Громада розцінює дії влади відносно свого лідера, як такі, що свідчать про те, що кучмісти бояться повернення його в Україну.

«Люди, які не бажають повернення в Україну Павла Лазаренка, нині вміло провокують невдоволення діями глави держави, сіють зневіру і розчарування, підігрівають протистояння між Сходом і Заходом України. Вони будь-якими шляхами намагатимуться реставрувати в Україні порядки, котрі панували до листопада 2004 року. Якщо їх вчасно не зупинити, постане пряма загроза реставрації збанкрутілого режиму.» - наголошується у заяві.

Громадівці переконані, що із поверненням їхнього лідера можна буде покласти край діяльності тих, хто зіштовхує лобами українців Сходу і Заходу.

Наразі реація СП на заяву громадівців не відома.

Як повідомлялося раніше, опальний прем'єр досі знаходиться у США, де американське правосуддя вирішує діалему: як вийти із правової халепи, яку підсунула ГПУ на замовлення Кучми.

Адвокати Лазаренка впевнені, що усі обвинувачення будуть зняті, як такі, що не знайшли підтвердження.

Проте, в Україну Лазаренко повернутися не може - бо ГПУ й не думає закривати кримінальну справу, порушену за командою Кучми.

Можливість арешту та реальна загроза фізичної розправи над Лазаренком у СІЗО - єдина причина, яка сьогодні не дозволяє йому повернутися в Україну.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.