Президент Ющенко закликав генералітет боротися із собою консолідовано

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 31.08.2007 13:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3692

Президент України Віктор Ющенко наголошує, що Україна потребує консолідованих зусиль влади та правоохоронців навколо боротьби з корупцією.

На цьому він наголосив, відкриваючи координаційну нараду правоохоронних органів держави.

«Переконаний, наша діяльність – державних, правоохоронних інституцій – може бути набагато ефективнішою», – відзначив Президент.

Він підкреслив, що правоохоронні органи України повинні мати єдиний план боротьби з корупцією та злочинністю, і, безперечно, скоординовану роботу своїх відомств у цьому напрямку.

«Ви повинні поставити перед собою одну мету – повернути віру людей у те, що ваша робота є ефективною», – сказав В. Ющенко, звертаючись до учасників наради.

Президент також вкотре наголосив на необхідності максимальної деполітизації правоохоронних структур: «Я хотів би, щоб зараз ті люди, які формують політику даних відомств, щоб ми були консолідовані, раз і назавжди засвоїли – правові органи повинні бути поза політикою».

«На ваших плечах – забезпечення законності і порядку під час виборів», – водночас нагадав він. У цьому контексті Глава держави особливо застеріг присутніх від заангажованості та перенесення особистих політичних симпатій у підопічні відомства.

«Якщо хоч один керівник правоохоронного органу поведе через порушення закону свій колектив певною тенденційною політичною дорогою, це буде останній день його служби. Я все зроблю, щоб таких людей від правоохоронної системи відсторонити», – наголосив Президент.

Як загальновідомо, численні соціологічні дослідження показують, що найбільш корумпованими українці вважають МВС, ГПУ і суди.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.