Звільнення Слісаренка. Секретаріат Президента твердить, що не втручався і жадає подробиць

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 4.09.2007 22:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3701

Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога публічно звертається до керівництва та акціонерів 5-го каналу з проханням якнайретельніше з'ясувати всі обставини звільнення журналіста Ігоря Слісаренка, щоб припинити всі спроби спекуляцій навколо цієї теми.

«Офіційно заявляю, що ні Президент, ні його Секретаріат жодним чином не причетні до звільнення ведучого «5-го каналу» Ігоря Слісаренка. Рішення про це, судячи з повідомлень ЗМІ, прийнято в площині робочих взаємин між журналістом і менеджментом телеканалу. В будь-якому випадку варто розраховувати, що всі суттєві подробиці цієї колізії будуть оприлюднені, аби зняти всі питання та відкинути невмотивовані підозри», – наголосив Балога.

Керівник Секретаріату також відзначив, що Президент «завжди був і залишається переконаним поборником відповідальної свободи слова». «Віктор Ющенко неодноразово підтверджував, що для нього вільні медіа є усвідомленою цінністю, яка зміцнює громадянське суспільство, прискорює демократичний розвиток України», – сказав він.

Балога також повідомив, що звільнить будь-якого чиновника Секретаріату, якщо буде доведено факт його втручання в діяльність незалежного ЗМІ.

«Право журналіста на чесну, професійну діяльність, вільну від зовнішнього пресингу, потрібно захищати всіма законними способами», – підкреслив Глава Секретаріату Президента.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.