Мороз збирав більшовиків на шоу та принагідно роздавав свої віршики

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 5.09.2007 00:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3703

Більшовики зібралися, щоб продемонструвати підтримку ініціативам Президента, проте із того нічого не вийшло, бо рішення зборів депутатів не є повноважними ухвалювати законодавчі рішення. А Президент назвав шоу позбавлення пільг та недоторканості фальшивкою.

Більшовики позбавили самі себе пільг та недоторканості.

Засідання проігнорували представники БЮТу і "Нашої України", бо вважають його нелегітимним.

Хоча, в носити відповідні зміни до Конституції можна голосами не менш як трьохсот парламентаріїв, зборам нардепів вистачило 269.

Більшовики планують зібратися наступного тижня. Вони розглядатимуть бюджет на наступний рік.

Принагідно Мороз роздав парламентаріям свої свіжі поезії про кохання і сенс життя.

Поки тривали збори нардепів, під парламенитом знаходилася масовка “прихильників регіоналів”.

Між тим, сьогодні Президент Ющенко сьогодні вдруге заявив, що збори більшовиків не є правочинними ухвалювати будь-які законодавчі рішення.

«Я глибоко засуджую організаторів цього зібрання і ще раз підкреслюю, що перехід якраз на легітимну роботу Верховної Ради, демонстрація шанобливого ставлення до законів і Конституції – це перша позиція, яку чекає українська громада, українське суспільство від органу законодавчої влади», – підкреслив Президент.

Верховна Рада України п'ятого скликання, наголосив він, є неповноважною, і будь-яке рішення такої Ради є нелегітимним: «Нічого не змінилося в правовому полі України після такого зібрання народних депутатів у Верховній Раді».

На думку Глави держави, метою організаторів сьогоднішнього зібрання у Верховній Раді було продемонструвати зневагу до Основного Закону, «показати зверхність та некерованість».

Окрім того, вважає Президент, також його ініціатори мали на меті «проігнорувати ініціативи, пов’язані зі скасуванням депутатської недоторканності та пільг народних депутатів». «У такий іронічний спосіб прийняти рішення, а значить, не вжити жодних дій щодо скасування недоторканності, свідчить про те, що у тих людей, які сьогодні брали участь у цьому зібранні, немає доброї політичної волі на те, щоб у країні закон був єдиний для всіх», – сказав він.

«З морально-етичного міркування мені здається, що в умах цих людей не відклалася суспільна необхідність ревізії того соціального статусу, який встановлений народним депутатам України в частині пільг і преференцій. І це сумно», – сказав Глава держави.

Він також висловив жаль, що ідею проведення сьогоднішнього зібрання підтримав прем’єр-міністр України.

Президент наголосив, що не може підписувати жодного рішення, прийнятого Верховною Радою п'ятого скликання, починаючи з третього червня.

«Верховна Рада з третього червня поточного року прийняла тридцять дев’ять так званих законів, жодний з яких не є легітимним. Я не можу підписати закони, які прийняв парламент з третього червня. Я не маю на це юридичного права, мені забороняє це робити Конституція», – зазначив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.