Сьогодні – День пам’яті жертв Комуністичного терору

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 5.09.2007 11:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3706

5 вересня 1918 року Рада Народних Комісарів Росії ухвалила постанову, в якій, зокрема, йшлося: “необхідно убезпечити Радянську Республіку від класових ворогів шляхом ізоляції їх в концентраційних таборах”.

Наслідком цієї постанови для українців стали мільйони жертв.

Мільйони, за словами Василя Стуса, «розстріляних, замучених, забитих по Соловках, Сибірах, Магаданах» – ціна, яку заплатила Україна за більшовицький експеримент по втіленню в життя вчення Маркса-Леніна.

Політв’язні радянських концтаборів щороку відзначали 5 вересня голодуванням як День жертв червоного терору.

Нині Служба безпеки працює над оприлюдненням матеріалів з архівів радянських спецслужб щодо репресій комуністичної доби.

Чи можна буде ставити питання про компенсацію родинам загиблих після оприлюднення цих документів, виконувач обов’язків голови СБУ Валентин Наливайченко заявив: «Це був злочин проти людства. Згідно з нашим законодавством, ті родини, що постраждали, дійсно мають таке право. Єдине, що доказова база і прецедентів таких ще не було. Головне – відкрити правдиві документи, правдиві фотокартки, а правда переможе».


Від “Аратти”: ми переконані, що ніякими компенсаціями(хоча держава-правонаступник СРСР має розрахуватися грошима з жертавами репресій за їхню рабську працю) не можна відновити справедливість щодо десятків мільйонів українців звіряче закатованих більшовиками.

Тільки Міжнародний Трибунал над більшовизмом та судове рішення про розшук та притягнення до відповідальності винних в організації, участі, співучасті
та посібництві масовим репресіям можуть відновити справедливість.

Все решта - від лукавого. Бо не може бути більшовизму із людським обличчям. І доки легально існуватиме КПУ чи похідні від неї політичні утворення - ніхто в Україні не убезпечений від повторення ГУЛАГів та Голодоморів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.