Ритуальні відкриття. Янукович відкрив басейн, за державний рахунок

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 7.09.2007 14:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3717

Прем’єр-міністр України, за сумісництвом лідер ПР, Віктор Янукович урочисто відкрив сьогодні у Дніпропетровську після чотирирічної реконструкції плавальний басейн СК “Метеор” об’єднання “Південмаш”.

У своєму виступі під час відкриття лідер вибочого списку ПР наголосив, що уряд ухвалив рішення про присвоєння зазначеній спортивній споруді статусу національної бази олімпійської та параолімпійської підготовки українських спортсменів.

За словами прем’єр-міністра, від сьогодні в басейні СК «Метеор» почнеться підготовка спортсменів до Олімпійських ігор у Пекіні. Янукович наголосив, що відкритий сьогодні басейн є наразі єдиним басейном в Україні, який відповідає європейським стандартам.

Він зазначив, що держава витратила на реконструкцію басейну близько 50 млн. грн. До приміщення басейну, який був побудований ще в 1970 році, під час реконструкції було добудовано 3 тис. квадратних метрів додаткової площі. Спортивна споруда оснащена автономною системою опалення та кондиціювання та електронною системою обчислення часу швейцарської фірми «Омега».

У відкритті басейну СК «Метеор» також взяли участь олімпійські чемпіони з плавання Яна Клочкова та Денис Силонтьєв.

Під час урочистого відкриття басейну разом з прем’єр-міністром були присутні тимчасово виконуючий обов’язки голови Дніпропетровської ОДА Віктор Бондар, голова обласної ради Юрій Вілкул, міністр регіональної політики України Володимир Яцуба, голова Національного космічного агентства України Юрій Алєксєєв та інші.

Від “Артатти”: в іншій державі наявність в єдиному екземплярі басейну, який відповідає сучасним стандартам підготовки спортсменів для міжнародних змагань, вважалося б ганьбою та показником нікчемності влади.

Бо це дійсно ганьба - мати лише один сучасний плавальний басейн на більш, ніж 40 мільйонів населення!

А в Україні - все навпаки: те чого стидаються нормальні громадяни і за що женуть від влади нікчемних політиків подається, як досягнення загальнодержавної ваги. Нормально?!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.