Заради окозамилювання громадянам перед виборами, уряд-банкрут спустошує Держрезерв

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 7.09.2007 14:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3718

Кабінет Міністрів доручив Держкомрезерву реалізовувати м’ясо, борошно і крупи підприємствам. Інакше кажучи, розпочав інтервенцію на ринку.

Про це йдеться у відповідних розпорядженнях уряду від 5 вересня «Про реалізацію м’яса з державного резерву» та «Про реалізацію борошна і круп з державного резерву».

«З метою стабілізації ситуації на ринку м’яса та м’ясопродуктів погодитися з пропозицією Держкомрезерву щодо реалізації у 2007 році м’яса із запасів, обсяги яких перевищують затверджені обсяги незнижуваного запасу, шляхом проведення конкурсу з обмеженою участю відповідно до Порядку реалізації матеріальних цінностей державного резерву, підприємствам м’ясопереробної промисловості, торгівлі та Укоопспілки, визначеним на підставі подання Мінагрополітики», - йдеться у розпорядженні.

В іншому розпорядженні йдеться про те, щоб «погодитися з пропозицією Держкомрезерву щодо відпуску підприємствам системи державного резерву для реалізації підприємствам хлібопекарської промисловості у 2007 році борошна і круп шляхом проведення конкурсу з обмеженою участю відповідно до Порядку реалізації матеріальних цінностей державного резерву, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 р. № 1078...».

Від “Аратти”: після нас - хоч Потоп, або все - за ради владного портфелю! Саме так діє уряд, намагаючись втриматися у владних кабінетах.

Між тим, судячи по цінах - ситуація на внутрішньому ринку продовольства загрозлива. Кінець літа-початок осені, як правило, це - сезонне перевищення пропозиції продовольства над попитом. Зрозуміло, так і повинно бути, бо тільки-но зібрано врожай.

Відповідно - зараз, за усіма законами економіки, все має бути дешевішим, ніж узимку, і фураж для відгодівлі тварин, а відтак, і м'ясо-молочні, круп'яні вироби.

Проте цього не спостерегається - ціни ростуть, як на дріжчах, що вказує на об'єктивний дефіцит пропозиції на ринку та зростаючу домінанту спекулятивної складової. До них додається зростання базових цін на паливно-мастильні матеріали та ризики від загальної цінової нестабільності.

Всі ці проблеми мав би вирішувати саме уряд. І вирішує. Уряд проФФесіоналів активно спустошує закрома. А що ж буде взимку й на весні наступного року, коли настане сезонний пік зростання цін? Мабуть про це ніхто не думає: головне побудувати “потьомкінські села” удаваного благополуччя. Дарма, що потім воно “боком вилізе” для більшості. Головне, що Ахметови й Януковичи від цього аж ніяк не страждатимуть.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.