Україна ніколи не віддасть ГТС і полеміка на цю тему - безперспективна

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 7.09.2007 17:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3720

Тема передачі Росії частини газотранспортної системи України є безперспективною.

Про це сьогодні сказав в інтерв’ю «Financial Тimes» Президент України Віктор Ющенко.

«На ці спекуляції я не скажу, що не піде жоден політик – але даю гарантію, що йому не дадуть на цю тему полемізувати», – відзначив Глава держави.

Ющенко наголосив, що сьогодні в українському суспільстві існує велика недовіра до даного питання. Він підкреслив, що про перспективи нашої ГТС слід думати виключно з точки зору її раціонального використання в національних інтересах України.

Коментуючи чутки, що поширюються зараз у ЗМІ щодо передачі національної ГТС іншим державам, Президент сказав: «Я думаю, навіть якщо в уряді є люди, які б у снах своїх мріяли про таке, це політика без будь-яких правових наслідків і перспектив».

Говорячи про енергетичні відносини з Росією, Президент водночас зазначив – схема постачання газу в Україну буде, безумовно, диктуватися російською стороною і перш за все, в її власних інтересах.

«Росукренерго» – це одна з історій такого плану, до якого офіційна Україна не має жодного відношення», – сказав він.

На думку Глави держави, в даному випадку назва цієї структури «абсолютно нічого» не означає, а скоріше, навпаки покликана створити враження про існування певного державного інтересу України. «Насправді тут про державний інтерес не йшлося», – підкреслив Президент.

Говорячи про відносини України та РФ в цілому, Глава держави висловив переконання, що «українська політика відносно Росії буде завжди формуватися на концепції національної незалежності».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.