Цінова війна та великий дерибан - головні більшовицькі здобутки

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 7.09.2007 23:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3723

Юлія Тимошенко серед основних досягнень уряду Януковича називає підвищення цін на бензин майже до 5 гривен за літр і передачу у власність члену Партії регіонів найбільшого східноукраїнського виробника електроенергії.

Про це Юлія Тимошенко заявила сьогодні ввечері в ефірі телеканалу «1+1».

На запитання ведучої, чи є в уряду Януковича досягнення, Юлія Тимошенко відповіла: «Ну як же немає? Є досягнення: в три рази вищі житлово-комунальні тарифи; інфляція, яка призвела до подорожчання всього, що люди споживають в 2-3 рази; пенсії і заробітні плати, які ми кожен день чуємо по телебаченню, що вони підвищуються, - а вони знижуються; майже 5 гривень бензин».

«Це досягнення. І якщо народ України не розуміє, що ці досягнення не сумісні з життям, і збираються знову і знову підтримувати ту партію, яка оголосила нову хвилю тіньової приватизації замість того, щоб дати щось людям, то це, безумовно, вибір народу», - сказала лідер БЮТ.

«Але мені здається, що такі досягнення недопустимі», - наголосила вона.

Останнім «досягненням» уряду Януковича Юлія Тимошенко назвала перехід у приватну власність Ріната Ахметова найбільшого східноукраїнського виробника електроенергії - компанії «Дніпроенерго».

«І коли зараз люди будуть бачити платіжки на електроенергію, щоб вони знали, хто їм встановлює ці тарифи», - сказала лідер БЮТ.

Юлія Тимошенко обіцяє після приходу до влади направити дешевий газ українського видобутку на потреби населення.

«Якщо ми дійсно станемо владою, ми зробимо невеличку зміну і віддамо газ українського видобутку населенню», - сказала вона.

Юлія Тимошенко підкреслила, що зараз людям віддають дорогий імпортований газ, а дешевий газ власного видобутку продають корпораціям.

«Тобто ним сьогодні спекулюють. Ми хочемо повернути український газ людям», - наголосила лідер БЮТ.

Юлія Тимошенко нагадала, що на початку 2006 року «була зроблена величезна афера з «РосУкрЕнерго», яка призвела до того, що були незаконно зруйновані довгострокові контракти без посередників між Росією і Україною, між Україною і Туркменістаном».

У зв’язку з цим вона планує звернутися до Стокгольмського суду щодо відновлення прямих угод з Росією на постачання газу.

«Я думаю, що суд поверне наші нормальні угоди з Росією і ціна на газ не стане політичним важелем впливу на всі українські питання, у тому числі на міцність нашої незалежності».

«Я переконана у правовій позиції України. Україна не змінила жодного довгострокового контракту, який підписаний з Росією, в односторонньому порядку», - сказала вона.

«А чомусь по відношенню до України можна було довгострокові угоди міняти в односторонньому режимі за допомогою вищих чиновників України. Це не так просто робиться. Це потужна, масштабна корупція, яка призвела сьогодні до того, що зруйновані всі прямі міждержавні угоди між Україною і Росією», - наголосила Юлія Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.