Сліди від “чорних хирургів” ведуть із Ізраїля в Україну

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 10.09.2007 13:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3727

Ізраїльська прокуратура долучила нові документи до справи так званих “чорних трансплантологів”. Ідеться про матеріали, отримані, зокрема, з України.

До справи про нелегальну трансплантацію органів, як стало відомо в неділю, додалися медичні довідки з українських лікарень, які засвідчують факти операцій із пересадки донорських органів в Україні.

Ідеться про документи, видані регіональними лікувальними закладами. Інші подробиці поки не відомі.

Під час недільного судового засідання зі справи „чорних трансплантологів” ішлося передусім про міру запобігання щодо основних фігурантів справи - Мухаммада Джата та Хассана Захалке. Джат проходить нині перевірку на нервово-психічну придатність, а захист Захалке домагається визначення для нього міри запобігання у вигляді домашнього арешту.

У коментарі "Німецькій хвилі" адвокат Захалке Леонід Парховник наголосив, що його підзахисний був другорядною людиною у справі, тому об’єктивних причин утримувати його під тюремним арештом на час судового процесу немає. Експерти з юриспруденції нині не беруться прогнозувати, як далі розвиватиметься ця безпрецедентна у судовій практиці Ізраїлю справа. Наступні судові слухання відбудуться за два тижні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.