Щоб хасиди не побилися на свій Новий Рік, їх посилено охоронятимуть із собаками

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 11.09.2007 12:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3736

491 міліціонерів охоронятимуть близько 15 тисяч хасидів, які прибувають в Умань, для святкування Рош-Га-Шана, тобто Нового Року за іудейським календарем.

Ритуальне омовіння хасидів

Про це повідомив ЦГЗ МВС України.

Прибуття хасидів до України, в основному планується повітряним транспортом, переїзд до Черкаської області – автобусами, тому з метою забезпечення охорони громадського порядку, УМВС України в Черкаській області розробило ряд організаційно-практичних заходов, говориться повідомленні.

В повідомленні також сказано, що залучатимуть 8 службових собак Кінологічного центру, 34 службові автомобілі, 96 радіостанцій,6 авто- та 2 велопатрулі., працюватиме 2 пункти візової підтримки, 4 групи вибухотехніків, 3 групи фіксації та документування, група недопущення заняття проституцією.

12-13 вересня 2007 року на могилі цадика Нахмана, засновника хасидського руху, та у приміщенні синагоги у м. Умані відбудуться щорічні культові відправлення з нагоди святкування Рош-Га-Шана (Новий рік за іудейським календарем), в зв’язку з цим очікується прибуття до міста понад 20 тис. прочан з багатьох країн світу.

Після духовного - настає час мирського...

Як правило, в “антисимітській”(за твердженнями деяких іудеїв-українофобів) Україні, релігійні відправи хасидів відбуваються без якихось пригод. Хіба що самі хасиди хильнуть зайву чарчину.

Проте, й досі не вирішена проблема дискомфорту місцевого нехасидського населення від тисяч прочан, які, після релігійної відправи, “розслабляються” не гірше за футбольних фанів. Та хіба ж це когось цікавить? Чи хтось може назвати приклад, коли українська влада піклувалася про "маленького українця"?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.