Чорномирдін, диполоматично пожартував, що не знає нічого ні про діоксин, ні про втікачів з України

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 11.09.2007 18:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3739

Посол РФ в Україні Віктор Черномирдін відкидає звинувачення Президента України на адресу Росії у блокуванні розслідування справи про його отруєння. Російський дипломат заявив, що раніше не знав про звернення української сторони до Генпрокуратури РФ.

Про це посол заявив сьогодні в Києві, відповідаючи на запитання журналістів.

За словами Віктора Черномирдіна, Україна не зверталася до російської сторони у зв’язку з наданням допомоги в розслідуванні цієї справи.

«Не зверталися. Я не думаю, я б напевно знав, якби було таке звернення», - звиви посол.

Він також наголосив, що про заяву української сторони до Генпрокуратури з проханням надати зразки діоксину, що виготовляються в лабораторіях Росії, дізнався сьогодні вранці з газет.

«Хто звертався, до кого звертався - поняття не маю, я постійно знаходжуся тут, не раз зустрічався з Президентом і вперше почув», - додав посол.

За словами Віктора Черномирдіна, у справі про отруєння Віктора Ющенка має розібратися сама Україна.

«Нам що розслідувати? Розбирайтеся в себе, все вам хтось заважає, хтось винен», - додав він.

Нагадаємо, під час президентської виборчої кампанії восени 2004 року Віктор Ющенко був отруєний діоксином. Розслідування кримінальної справи про його отруєння досі не завершено.

20 грудня 2006 р. Віктор Ющенко заявив, що його отруїли на дачі колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка.

Водночас Володимир Сацюк у квітні цього року подав цивільний позов проти Віктора Ющенка з вимогою спростувати інформацію про те, що отруєння Глави держави відбулося в нього на дачі.

У червні цього року Шевченківський районний суд м. Києва не задовольнив вищезазначений позов Володимира Сацюка.

Напередодні, в інтерв’ю британському виданню “The Times” Віктор Ющенко звинуватив Москву у блокуванні розслідування справи про його отруєння. Президент України сказав в інтерв’ю “The Times”, що російська сторона відмовляється від співробітництва навіть після того, як Президент України прямо торкнувся цього питання у розмові з Президентом Володимиром Путіним.

“The Times” нагадує, що Росія була єдиною державою, котра відмовилася надати українським слідчим зразки діоксину, який виробляється в її лабораторіях. Часопис зазначає, що російський генеральний прокурор проігнорував вимоги української сторони видати українських підозрюваних, які втекли до Росії.

Від “Аратти”: Візьмемо на себе сміливість, нагадати Віктору Степановичу, що окрім зазначених вище осіб, українське правосуддя також бажає бачити Бакая, Боделана, Засуху, які за дивним збігом обставин - теж переховуються саме у Росії.

Такий, дипломатичний казус виходить, попри Договір про правову допомгу у розшуку та передачу правоохоронним органам осіб, які підозрюються у скоєнні кримінальних злочинів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.